galerie-utaDupă ce i-a declarat persona non-grata pe Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti, retrăgând drepturile federative grupării conduse de cei doi, Suporter Club UTA își clarifică și poziția față de echipa antrenată de Adrian Falub. Printr-un anuț sec, fanii din SCU și membrii peluzei „Arad 1945” anunță că nu vor păși pe arena „Francisc Neuman” la ora meciului de sâmbătă cu Mioveniul, ceea ce înseamnă că formația „textilistă” nu va avea în premieră galerie la un meci pe teren propriu în atâția ani de istorie. La fel de adevărat este că până acum suporterii nu au fost puși în postura de a avea de-a face cu un personaj atât de odios precum Adrian Marțian și, prin urmare, de a apela la gestul extrem și unic în fotbalul mondial. Iată comunicatul SCU ce certifică faptul că, sâmbătă, galeria nu va fi la locul ei în peluză, sau, oricum, nu băieții fideli fenomenului.  Pe de altă parte, SCU respectă opțiunea arădenilor care vor să vadă meciul cu Mioveniul. Nu este exclus ca o parte dintre ei să încropească și o galerie și asta și pentru că accesul în peluze ar fi gratuit.
„Ca urmare a deciziei Adunării Generale a Suporter Club UTA de a retrage dreptul de folosinţă al numelui, siglei şi culorilor UTA-ei de societatea comercială FC UTA S.A., atât membrii asociaţiei cât şi cei ai peluzei «Arad 1945» nu se vor prezenta la meciul de sâmbătă, 8 martie, al «F.C. UTA S.A.». Această societate nu mai repre­zintă UTA din punctul nostru de vedere, iar pe zi ce trece găsim noi motive care să ne demonstreze că am procedat corect pentru protejarea spiritului UTA-ei de actualii «acţionari, creditori, conducători» ai FC UTA S.A.. Nu mai departe de ziua de ieri ni s-a părut de-a dreptul hilară prestaţia lui Adrian Marţean de la Adunarea Generală a F.R.F., lucru evidenţiat şi de mass-media arădeană. Cu toate acestea nu-i putem condamna pe cei care aleg să meargă sâmbătă la stadion pentru a urmări un meci de liga a II-a deoarece înţelegem că decizia noastră nu este uşor de înţeles, după cum nu a fost nici uşor de luat. Avem însă convingerea că în curând va deveni evident pentru toţi arădenii că singura modalitate prin care am mai putut să rupem UTA de Adrian Marţean şi Giovanni Catanzariti a fost calea aleasă în Adunarea Generală a asociaţiei noastre.
Referitor la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal, Suporter Club UTA salută noua conducere a acestui for şi îi urează mult succes în aplicarea proiectelor de însănătoşire a fotbalului românesc din toate punctele de vedere”.

Recomandările redacției