Dacă la nivelul lotului de jucători lucrurile sunt tranșate în mare măsură la UTA, Ionuț Popa le dă emoții conducătorilor arădeni și, implicit, suporterilor privind rămânerea sa la cârma teamului „roș-alb”. După partida amicală cu Șoimii Lipova, expe­rimentatul tehnician a ținut să precizeze că până la această oră nu a semnat prelungirea înțelegerii cu „Bătrâna Doamnă”. „Încă nu am semnat cu UTA, conducerea așteaptă să o fac, dar eu mă bazez pe realitate și nu pe vise. Sezonul trecut s-au adus jucători și antrenori pe bani mulți, s-a dorit promovarea, dar până la urmă de-abia ne-am salvat de la retrogradare. Eu sunt realist, am spus conducerii că semnez contractul în condițiile în care obiectivul va fi clasarea pe un loc pe care Aradul îl merită la ora actuală. Aradul sportiv și cel financiar, pe care îl cunosc, nu poate emite pretenții la un loc în primele 10. Conducerea este realistă ca și mine, nu are ca obiectiv promovarea, având în vedere situația actuală, pe care o știe și primarul. Nu e târziu nici acum să se aducă alt antrenor, s-au mai văzut astfel de cazuri, iar dacă se întâmplă acest lucru înseamnă că eu am făcut două luni muncă în folosul comunității, fără nici un leu. Dacă vine cineva cu promisiuni mărețe, care face minuni, poate prelua echipa lejer. O echipă ce este pregătită cât de bine am putut, formată din jucători pe care i-am cules, nu i-am ales”, a punctat Popa.
Întrebat despre ținta noii sta­giuni de Liga a II-a, „Mister” a fost tranșant: „Eu nu vreau să mint suporterii arădeni, care știu fotbal și au pretenții mari, dar, la ora actuală, singurul obiectiv la care ne putem gândi este salvarea de la retrogradare. Spun asta ținând cont de situația financiară și materială existentă acum la club. Dacă – cumva – vom ocupa un loc mai înalt în clasament, este me­ritul și performanța întregii echipe, nu doar a antrenorului”
Pe de altă parte, directorul ge­neral al Campioanei Provinciei a dat asigurări privind situația „principalului”. „Lucrurile sunt clare, Ionuț Popa va fi antrenorul nostru fără doar și poate. Mai avem de semnat cu doi-trei jucători care încă nu au făcut-o, iar în acest sens îl așteptăm și pe portarul Orlic luni, la birou. Am făcut foarte multe transferuri în această vară, am reținut puțini fotbaliști din sezonul precedent, un sezon cu multe greutăți. Ne bazăm pe forța compactă a noului lot, al unei linii de mijloc agresive, eu zic că rezultatele vor veni. Va fi un campionat mult mai tare, cu foarte multe echipe de tradiție, ce ar putea fi mai interesant chiar și decât Liga 1. Ne gândim la o clasare în partea superioară a clasamentului, dar despre obiectiv vom mai vorbi și la conferința de presă de dinaintea primei etape de campionat”, a punctat Codru Grădinariu, care a mai recunoscut că mai sunt așteptați unul-doi jucători la echipă. Totodată, clubul va oferi toate detaliile despre abonamentele valabile pentru sezonul 2018-2019 luni, 30 iulie.
Bogdan Mariș

Recomandările redacției