Au dat dovadă de disciplină și atitudine civică. S-au îngrijit nu doar de sănătatea lor ci și de cea a celor apropiați. Au crezut în cuvântul autorităților. Acum, aceleași autorități care le-au promis marea cu sarea, le trântesc în nas ușile stadioanelor și ale sălilor de sport, acoperindu-și cu o decizie susceptibilă de abuz, propria incompetență. Vorbim despre cetățenii vaccinați care nu vor mai avea acces la competițiile sportive. Conform autorităților, este o decizie temporară, pentru o lună de zile. Dar mai poate fi crezut vreun cuvânt al acestor autorități?

Principala afectată din județul nostru este, evident, UTA. Pentru Bătrâna Doamnă a fost un adevărat coșmar sezonul trecut să joace pe teren propriu fără spectatori. Din păcate coșmarul revine, pentru cel puțin un meci. După deplasarea de la Clinceni, UTA va evolua cu porțile închise în meciul cu Chindia Târgoviște. Urmează apoi meciul de la Mioveni, pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale și apoi, o altă deplasare, la Constanța. Până la meciul cu FC Argeș, restricțiile pentru vaccinați, cel puțin, ar trebui să fie ridicate. Dar, cum spuneam, după atâtea angajamente neonorate, e greu să mai fim siguri pe vreo asigurare a autorităților.

Sigur, nu doar UTA este afectată. Chiar dacă nu își numără spectatorii cu miile, echipe precum Progresul Pecica, Șoimii Lipova și celelalte din liga a treia sau mai jos își vor pierde și ele bruma de public. La fel, fanii echipei de baschet feminin trebuie să fie la rândul lor frustrați în condițiile în care încă n-au apucat să își vadă echipa în actuala ediție de campionat.

Este dincolo de orice discuție faptul că viața și sănătatea oamenilor este mai importantă decât orice competiție. Însă este aberant ca aceleași autorități care ne repetă că vaccinul ne protejează de formele grave ale virusului și că vaccinarea la rândul ei reduce substanțial gradul de răspândire, vin acum și încearcă să ne convingă că cei vaccinați reprezintă un pericol sau sunt într-un pericol la fel de mare ca și cei nevaccinați. Asta în condițiile în care aceleași autorități au organizat manifestări de partid cu mii de oameni sau au îngăduit în plin val 4 adunări publice cu zeci de mii de oameni fără a condiționa participarea de dovada vaccinării.

Recomandările redacției