„Bătrâna Doamnă” se desparte de proprii suporteri până în stagiunea următoare cu o încleștare de tradiție în fotbalul românesc. Duminică, de la ora 14, pe „Motorul” ajunge o altă fostă campioană a României, aflată încă în cursa pentru locul de baraj pentru promovarea în Liga 1 și, deci, va avea cuțitul între dinți la Arad. Petrolul are doar varianta victoriei cu „roș-albii”, care, în schimb, nu mai au o miză reală, de clasament, ci sunt chemați să lupte pentru orgoliu fotbalistic, culori și iertarea fanilor, care nu au digerat încă înfrângerea din derby-ul cu ASU Poli.

Totodată, Cristi Păcurar, cel care asigură interimatul în absența lui Ionuț Popa, va sta pentru ultima oară pe banca arenei din Aradul Nou la un meci oficial al Campionei Provinciei. Conducerea UTA-ei a oficializat deja numirea lui Laszlo Balint în postul de antrenor principal, acesta urmând să schimbe total la nivelul staffului tehnic. Mai departe, rămâne de văzut cum va reacționa vestiarul la mutarea anunțată miercuri seară, Păcurar făcând apel la profesionalismul elevilor săi. În acest sens, „secundul” utist a primit ajutor și de la unul dintre cele mai bune produse ale sale la Atletico. Dennis Man i-a vizitat pe „roș-albi” la ședința de pregătire de vineri și i-a încurajat în perspectiva ultimei întâlniri de pe teren propriu a stagiunii 2018-2019 a Ligii a II-a.

Altfel, partida se anunță una complicată și prin prisma adversarului, aflat pe locul 4 în clasamentul ligii secunde. „Cred că vom avea în față o echipă rănită, iar acestea de obicei sunt cele mai periculoase. Obiectivul Petrolului a fost să promoveze direct, ceea ce în acest moment nu mai este posibil, însă nici măcar pe locul de baraj nu se află. Sigur, la locul 3 mai au șanse și o să și le apere până la final. Asta înseamnă că trebuie să câștige Arad, însă trebuie să știe că nu îi vom primi cu flori. Din punctul meu de vedere, au apelat prea târziu la domnul Gigi Mulțescu, un antrenor cu experiența dânsului i-ar fi clasat mult mai sus. Văd că și nea’ Gigi s-a mai plâns de accidentări, atunci ce să mai spunem noi? În fine, au o echipă completă, cu cel puțin trei  atacanți puternici, Arnăutu, Rusu și Moldoveanu, doi mijlocași de travaliu, pe Pușcaș și Chindriș și fundași laterali care urcă foarte mult. Concluzionând, avem în față, poate, de cel mai tare adversar ce ne-a vizitat în această primăvară și avem datoria să ne ridicăm la înălțimea lui”, a spus „secundul” Cristi Păcurar despre formația petrolistă.

Ploieștenii s-au pregătit în cel mai mic detaliu pentru ultima deplasare din campionat. Cum întâlnirea cu UTA se dispută pe suprafaţa artificială, „lupii” au repetat, în această săptămână, de două ori pe „sintetic”. Astfel, dacă miercuri au fost la Câmpina, vineri, băieții lui Gigi Mulţescu s-au pregătit la baza FRF de la Buftea. „Găzarii” pleacă spre Arad în această după-amiază, drumul urmând să fie parcurs cu avionul până la Timişoara şi, în continuare, cu autocarul clubului. Pentru jocul de duminică nu există jucători suspendaţi, dar, la capitolul indisponibili, vor fi trecuţi, din nou, Kozoronis, Sarris şi Ţigănaşu, ultimul resimţindu-se după minutele finale bifate, la începutul săptămânii, cu ACS Poli.

Formații probabile:

UTA: Bodea – Manea, Melinte, Șeroni, Copaci – Hrezdac, Neagu – Costin, C. Rus, Ciucur.

Petrolul: C. Lungu – Borţa, Ghinga, L. Cazan, Ţicu – Pușcaș, Chindriș  – N. Popescu, R. Modoveanu, B. Rusu – Arnăutu

Recomandările redacției