La finalul sezonului trecut, în iulie 2017, UTA opta pentru rezilierea unilaterală a înţelegerii cu căpitanul Alin Gligor, care mai avea un an de contract.  Reacția conducerii „roș-albe” a venit ca urmare a faptului că fundașul de 34 de ani a refuzat să accepte încetarea amiabilă a raporturilor de muncă.
Arădeanul, care a și fost rechemat ulterior la club și integrat în programul echipei a doua, s-a adresat instanţelor fotbalistice. În primă fază, a pierdut la Comisia Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor, în august 2017, dar a mers mai departe. Două luni mai târziu, Comisia de Recurs i-a dat dreptate, decizia fiind definitivă şi executorie pe plan intern. Tot cu acea ocazie, Alin Gligor a fost declarat liber de contract, drept pentru care a putut să semneze cu divizionara a treia, Lunca Teuz Cermei.
Suma ce trebuia achitată de UTA se cifra la 62 de mii de lei, echivalentul a aproximativ 13.500 de euro, bani pe care Alin Gligor i-a primit pe 17 ianuarie 2018. Altfel, clubul UTA risca depunctarea. Doar că  gruparea fanion a Aradului nu s-a oprit aici ci a dus litigiul cu fostul ei căpitan instanţa civilă. Nu la TAS în termen de 21 de zile, cum prevede Statutul FRF, ci direct în civil, la Secţia de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Bucureşti. Până una alta, ieri, Curtea de Apel a fixat un nou termen, pentru 16 februarie, dată la care ar trebui să decidă dacă speţa este de competenţa Secţiei de Contencios Administrativ sau a celei Civile.
Grădinariu: „Din respect
pentru ceilalți jucători
plecați de la club. Este exclus să fim sancționați de FRF”
Motivarea acestei acțiuni a dat-o Codru Grădinariu, referindu-se inclusiv la ceea ce a declarat public Gligor după ce a avut câștig de cauză la Comisia de Recurs și s-a despărțit oficial de gruparea fanion a Aradului și anume: „Am dorit să negociem, am solicitat salariile restante plus două luni din cele 12, dând timp conducerii până în iarnă. Au refuzat cu aroganță, contractul a fost rezi­liat cu preaviz de 15 zile…”
Așadar, iată ce a avut de spus directorul general al „Bătrânei Doamne”: „Acțiunile noastre nu sunt de caracter personal împotriva jucătorului. Din contră, îl respectăm pe fostul căpitan al nostru pentru perioada petrecută la noi și îl simpatizăm pentru modul în care își apără interesele. Și noi facem la fel. Apărăm interesele clubului prin toate mijloacele legale. Am respectat și vom respecta în continuare regulamentele Federației și hotărârile comisiilor acesteia. Nu putem, însă, accepta situația actuală, deoarece aceasta este discriminatorie față de alți jucători și creează îmbogățire fără muncă. Pe parcursul celor patru ani jumate, de când este activ noul proiect al UTA-ei, am reziliat pe cale amiabilă contractele mai multor jucători arădeni, din țară și din străinătate, fără să fie plătiți pentru perioade la care numai activează la noi. Gligor Alin, căpitanul nostru arădean, a fost singurul jucător care a solicitat acest lucru, lucru cu care nu suntem de acord și din respect față de ceilalți jucători plecați de la club. Clubul a învățat și din acest caz, cum că iepurele sare de unde nu te aștepți. Trebuie să menționez că am respectat deciziile comisiilor Federației și am achitat integral, la termen, suma solicitată de jucător, în paralel am inițiat acțiune împotriva jucătorului pe cale civilă. Este exclus ca pentru acest motiv să fim sancționați de F.R.F.”.
Recomandarea AFAN-ului e pentru retragerea acțiunii din Civil
Pe de altă parte, Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori îi sfătuiesc pe utiști să-și retragă acțiunea din instanța civilă: „Eu le recomand celor de la UTA să îşi retragă acţiunea în instanţa civilă. Dacă nu, e foarte posibil să ajungem la un nou caz Universitatea Craiova”, spune Lucian Enache, juristul Sindicatului fotba­liştilor pentru gsp.ro. Într-adevăr, fostul patron al „Științei”, Adrian Mititelu, a avut mai multe încercări de a trece pe lângă judecata sportivă și a apela la cea civilă. Dar, așa cum spunea Grădinariu, UTA încearcă toate căile legale, iar până acum nimeni nu a înștiințat oficial clubul arădean că acțiunea din Instanță nu e întemeiată. Mai ales că au existat și alte cluburi, în afara Craiovei lui Mititelu, care au procedat la fel. Că au avut câștig sau nu câștig de cauză, asta e o altă discuție. Dar au încercat…

Recomandările redacției