UTA, încă pe piață pentru un atacant liber de contract: „Suntem în discuții, vedem ce facem”

0
222

În urmă cu două săptămâni, Cristian Todea recunoștea că UTA își dorește mai mult de la acest sezon, iar asta înseamnă automat clasarea pe unul dintre locurile promovabile. Numai că față de stagiunea trecută, echipa arădeană a pierdut doi fotbaliști care împreună au înscris 20 de goluri. E vorba despre Ciprian Rus și Dennis Man, acesta din urmă plecând la Steaua cu câteva minunte înainte de încheierea perioadei de transferuri. „Plecarea lui Dennis era previzibilă, după cum a evoluat pe finalul sezonului trecut şi începutul acestuia. Anticipam transferul, ne bucurăm că Steaua s-a orientat spre el și spre noi. Dacă i se pavează drumul, în sensul de a i se oferi încredere, Man poate fi peste toţi jucătorii transferaţi în ultima vreme în Ghencea. E o mişcare logică, îl aşteptăm la naţională, deoarece Man are calităţi extraordinare”, a menționat Roland Nagy în deschiderea conferinței de presă de ieri.

Prin urmare, din patru atacanți cu care echipa a început sezonul, au mai rămas doar doi la dispoziția staffului tehnic. Sigur, Marius Curtuiuș e golgheterul stagiunii trecute cu 15 reușite, iar Adrian Petre a răspuns deja prezent cu două goluri în acest campionat, însă e riscant ca o formație cu pretenții să rămână tot turul cu doi atacanți de meserie. Cu atât mai mult cu cât Petre va lipsi cel puțin două etape ca urmare a convocării, la începutul lunii viitoare, la România Under 19 pentru preliminariile Campionatului European. „Cu un ochi râdem, cu un altul plângem. Suntem puţin descoperiţi acum, cu această plecare, dar avem tinerii noştri, unul dintre ei e Adrian Petre. Va veni la Braşov direct de la meciurile naţionalei de tineret Under 19, cred că e odihnit, poate apelăm la el. Dar, poate sar alţi jucători de la noi. Pe de altă parte, e posibil să ne mişcăm şi noi, ca şi club, să transferăm un atacant cu experienţă, liber de contract. Analizăm situaţia, suntem în discuţii, vedem ce facem”, a recunoscut Roland Nagy.

În acest punct al sezonului, situația nu e deloc simplă, căci pe piață mai sunt în general fotbaliști nepregătiți din punct de vedere fizic, străini, pentru legitimarea cărora s-ar putea pierde săptămâni bune. Deocamdată, e greu de spus dacă și când va mai aduce UTA un atacant, Roland Nagy sugerând deja faptul că ar putea folosi pe unul dintre Andor și Copil ca sprijin în spatele unui singur vârf, cel mai probabil Marius Curtuiuș. Automat, asta înseamnă că postul de mijlocaș stânga ar trebui destinat unui junior, Stahl și Vlad fiind cei mai îndreptățiți să spere la titularizare.

Ceva soluții ar mai fi și la echipa a doua, respectiv mijlocașul de bandă Ungurianu și „vârful” Ignea, dar Roland Nagy a dat de înțeles că deocamdată nu se gândește la niciunul dintre ei. „I-am văzut și sâmbătă la jocul cu Poli, încă nu sunt ceea ce trebuie, dar rămân sub observația noastră”, a fost concluzia antrenorului echipei fanion a Aradului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.