În această seară, pe Arena Națională, UTA întâlnește FCSB  într-o partidă contând pentru etapa a 18-a a sezonului regular. Ținând cont de decizia instanței, care atribuie echipei bucureștene palmaresul clubului Steaua București începând cu anul 2003, trebuie să spunem că meciul din această seară este a noua întâlnire dintre cele două echipe. Prima a avut loc pe 11 mai 2003, pe vechiul stadion Ghencea, când FCSB (care încă se numea Steaua) a învins cu 5-2, asta după ce UTA deschisese scorul prin Jeremy Njock. De atunci încolo echipa bucureșteană a câștigat patru partide, iar alte trei s-au încheiat la egalitate. Ultimul dintre acestea a avut loc pe 1 august la Arad și s-a terminat cu scorul de 1-1. Ubbink a deschis atunci scorul în entuziasmul general al unei Arene Francisc Neuman colorată complet în roșu, echipa noastră fiind egalată în ultimul minut, de Ianis Stoica.

Nu doar palmaresul ci și clasamentul plus forma de moment o indică pe echipa gazdă ca fiind favorită. FCSB se află pe locul 2, cu 37 de puncte, în timp ce Bătrâna Doamnă a ajuns pe 9, având o zestre de 25 de puncte. Într-un clasament al meciurilor de pe teren propriu FCSB este pe locul 2, având 7 victorii și un rezultat de egalitate (asta deși unele meciuri considerate pe teren propriu au fost jucate în afara Bucureștiului), înregistrând un golaveraj de 24-7. UTA pe de altă parte este pe poziția 6 în clasamentul „deplasărilor“, cu 3 victorii, 4 egaluri, o înfrângere și un golaveraj 8-4. FCSB n-a mai pierdut de la sfârșitul lui august (1-4 la Cluj) și în ultimele 5 meciuri a înregistrat doar un rezultat de egalitate (0-0 la Voluntari), restul fiind victorii. În etapa trecută, echipa lui Toni Petrea a învins cu 3-2 la Craiova pe CS Universitatea. Arădenii au înregistrat ultima victorie chiar în deplasare (3-0 cu Academica Clinceni) însă după aceea a urmat o serie negativă, cu două înfrângeri pe teren propriu (0-2 cu Chindia și 0-1 etapa trecută cu FC Argeș) și două remize albe „externe“, la Mioveni și Constanța.

Sigur că toate aceste cifre nu sunt unele care să decidă neapărat soarta meciului. Ca aproape orice outsider UTA are șansa ei, iar aceasta este fundamentată pe jocul colectiv bun din ultima perioadă, care generează aproape meci de meci numeroase ocazii de gol. Dacă Laszlo Balint va avea o abordare tactică de natură să permită echipei să se exprime și ofensiv, este destul de greu de crezut că textiliștii nu vor avea măcar câteva situații bune de a marca, ținând cont mai ales că echipa gazdă este una care atacă supranumeric și lasă spații libere în defensivă. Totul e ca jucătorii din avanposturi să își regăsească sângele rece în fața porții adverse și să oprească odată șirul ratărilor exasperante din ultimele partide. În plus, cu o medie de 0,5 goluri primite pe meci în deplasare, echipa noastră are posibilități certe de a închide culoarele spre poarta proprie și de a reduce la tăcere individualitățile incontestabile ale adversarilor.

FCSB nu are mari probleme de lot. Panțîru este în continuare accidentat dar staff-ul medical l-a recuperat pe atacantul Claudiu Keșerű. Pentru Florinel Coman s-ar putea de asemenea ca meciul cu UTA să vină prea devreme. UTA în schimb nu se va putea baza pe fundașul dreapta Marko Vukcevici, accidentat și, de asemenea, atacantul Ioan Hora este incert.

Partida va fi arbitrată la centru de Marian Barbu din Făgăraș, secondat la cele două tușe de Mircea Orbuleț din Capitală și George Neacșu din Câmpulung Muscel. Arbitru de rezervă este Viorel Flueran din Craiova. Brigada de arbitri va fi supervizată de Gheorghe Constantin din Suceava în timp ce ca observator de joc, LPF l-a desemnat pe Cătălin Cursaru.

Marian Barbu va fluiera începutul meciului la ora 21.30 și, ținând cont de legislația în vigoare, arena va fi închisă publicului. Ca de obicei, Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport +.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției