Prin decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din 14 mai 2020, care a fost validată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 27 mai 2020, s-a decis ca sezonul 2019-2020 al competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor să se încheie cu un play-off între primele şase clasate la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19.

Astfel, cele 6 cluburi – singurele care au solicitat licența pentru participarea în Liga 1 în sezonul 2020-2021, astfel încât integritatea sportivă să nu aibă de suferit – vor disputa un play-off constând în 5 etape (o singură manșă), cu mențiunea că echipele de pe primele trei poziții vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu. Clasamentul va fi actualizat cu rezultatele din aceste ultime 5 runde în urma înjumătățirii punctelor acumulate până la data de 16 martie 2020.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului s-a făcut pe baza Tabelei Berger pentru şase echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți, în care s-a ținut cont că ocupantele primelor trei locuri din clasamentul de la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19 vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu.

Duckadam a păstrat „1”-le pentru UTA

UTA a fost reprezentată la Casa Fotbalului, la tragerea la sorți, de fostul său portar din anii 78-82, Helmuth Duckadam. Devenit erou al Stelei în finala Ligii Campionilor cu Barcelona, din anul 1986, când a apărat patru penlaty-uri consecutive, Duckadam a păstrat numărul de ordine 1 pentru „Bătrâna Doamnă”, așa cum ar fi fost normal dacă se respecta întocmai regulile tabelei Berger, cu locurile din clasament conform meritului sportiv. La final, a rezultat următorul program al play-offului:

Etapa I: 4 iulie 2020

UTA Arad – Petrolul Ploiești

Turris Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș

CS Mioveni – Rapid

Etapa a II-a: 11 iulie

Petrolul Ploiești – Rapid

Campionii FC Argeș – CS Mioveni

UTA Arad – Turris Oltul Turnu Măgurele

Etapa a III-a: 18 iulie 2020

Turris Oltul Turnu Măgurele – Petrolul Ploiești

CS Mioveni – UTA Arad

Rapid – Campionii FC Argeș

Etapa a IV-a: 25 iulie 2020

Petrolul Ploiești – Campionii FC Argeș

UTA Arad – Rapid

Turris Oltul Turnu Măgurele – CS Mioveni

Etapa a V-a: 1 august 2020

CS Mioveni – Petrolul Ploiești

Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele

Campionii FC Argeș – UTA Arad

Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formația de pe poziția a treia va disputa cu joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Vă reamintim că UTA are pe rol și un proces intentat FRF-ului la TAS pentru înjumătățirea punctelor în acest play-off, decizia urmând să o aflăm până pe 3 iulie.

Recomandările redacției