martianlaso firtulescu supofrf1Conturile clubului din Calea Aurel Vlaicu sunt în continuare goale, angajații clubului nu cunosc data la care își vor încasa cele trei salarii restante (fie ele și reduse cu 25%), dar Adrian Marțian are alte priorități. Departe de Arad, principalul finanțator al „Bătrânei Doamne” spune că se ocupă de campania de achiziții, cu men­țiunea că până la această oră nu există nicio certitudine la acest capitol. În tot acest timp, ca și președinte și (încă) acționar majoritar la UTA, Giovanni Catanzariti este tot mai neliniștit cu privire la viitorul clubului și la repercusiunile pe care le-ar putea avea asupra afacerilor personale o eventuală acțiune a Statului împotriva sa. Gruparea „textilistă” are peste 200 de mii de euro datorii la Finanțe, iar de acea hârtie de eșalonare necesară al un moment dat obținerii liceței pentru Liga 1 nu se mai știe nimic.
Răspuns de la Vizer pentru patru jucători
După ce s-a ocupat de mama sa bolnavă, dar și de afaceri, Adrian Marțian a promis că în această săptămână va fi ceva mai activ pe plan fotbalistic. În acest sens, omul de afaceri clujean susține că s-a întâlnit cu Marius Vizer, i-a făcut o ultimă ofertă pentru patru dintre fotbaliștii controlați de el, iar acum așteaptă răspuns. „Până miercuri ar trebui să știm dacă Zanardini, Florean, Markus și Bud vor evolua la UTA. Pe Selagea nu l-am dorit niciodată. În schimb, ne interesează un alt fost jucător de la FC Bihor, cu care – însă – putem vorbi direct fiindcă e liber de contract. Încercăm să-l convingem și pe Vasilache să vină la Arad”, ne-a mărturisit Marțian pe un ton calm și optimist. Acesta a mai spus că până la finalul săptămânii va ajunge și la Pitești pentru a încheia tratativele și pentru Briceag, Cârstoiu, Dulcea și Ion.
Pap, din nou la Poli
Cel puțin pentru unul dintre jucătorii aflați pe lista de achiziții eforturile „oficialilor” UTA-ei de a-i obține semnătura ar putea fi tardive. Adrian Marțian susține că Eduard Pap ar fi semnat deja cu ACS Poli Timișoara, sau cel puțin așa i-ar fi comunicat șeful celor de la FC Jimbolia. „Am vorbit cu Marcel Băban, care mi-a transmis că Pap și-a prelungit înțelegerea cu Poli. El mai susține că ni l-ar fi dat nouă și că jucătorul nu a avut acordul clubului din Jimbolia să joace din nou la Timișoara, dar nu știu dacă se mai poate ceva acum”, a mai afirmat Marțian. Pap are 19 ani și este unul dintre portarii din circuitul naționalei de tineret și ar avea mai multe șanse de a evolua constant la UTA, decât în Liga 1, pe Bega.
Firțulescu, întărire pentru banda stângă
Unul dintre minusurile „Bătrânei Doamne” pentru stagiunea recent încheiată a fost lipsa unei dubluri pentru George Neagu pe partea stângă în sistemul de 3-4-2-1. Indiferent de forma în care s-a aflat, fostul piteștean a fost utilizat mai tot timpul, așa că era de așteptat ca utiștii să caute variante pentru acea zonă. Nu este exclus ca Adrian Falub, dacă va rămâne în „alb-roșu”, să schimbe așezarea în teren a formației sale, iar fotbalistul vizat pentru banda stângă poate evolua atât în defensivă, cât și la mijloc.
Dragoș Firțulescu, jucător crescut de Universitatea Craiova, a anunțat că se va despărți de FC Olt, iar cea mai titrată echipă din Provincie îi face cu ochiul. „Sunt discuţii cu UTA, este o variantă bună pentru mine, m-ar tenta, pentru că acolo se trage la promovare. Se vrea performanţă, este o echipă cu nume, cu suporteri înfocaţi, ceea ce mă încântă. Însă, deocamdată, nu am luat o decizie clară”, a spus fotbalistul de 24 de ani pentru liga2.ro.
Dacă se va materializa și transferul lui Briceag de la FC Argeș, Siminic își va prelungi contractul cu UTA, iar Neagu rămâne să-și ducă la bun sfârștit înțelegerea, „textiliștii” vor fi acoperiți pe stânga pentru stagiunea următoare.
Laso, capitol închis?
După Nenad Kovacevic și celălalt utist care fura privirea în majoriatatea confruntărilor de Liga a II-a pare să-și fi luat deja rămas bun de la gruparea „textilistă”. Maximiliano Laso a plecat de trei săptămâni în Argentina și e greu de crezut că va mai reveni la Arad pentru a evolua pe mai puțin de jumătate din banii pe care a făcut-o sezonul trecut. Mijlocașul de buzunar a fost convins de Giovanni Catanzariti să „zboare” tocmai din America de Sud pentru 4.000 de euro pe lună, sumă considerată – pe bună dreptate – exage-rată de Adrian Marțian, cel care a achitat patru dintre salariile argentinianului în retur. Însă, noul finanțator al „alb-roșiilor” nu apreciază nici caracterul lui Laso, pe care, mai mult sau mai puțin voalat, l-a considerat indolent în două-trei confruntări decisive pentru promovarea în Liga 1. Teoretic, golgheterul „Bătrânei Doamne” în campionatul recent încheiat ar mai avea contract cu arădenii până pe 31 iulie, însă s-ar părea că cele două părți au căzut la un acord pentru încheierea amiabilă a raporturilor de muncă. Nu este exclus, însă, ca Laso să revină – totuși – în fotbalul românesc, dar în tricioul unei alte formații. ACS Poli Timișoara, FC Botoșani și FC Vaslui s-au interesat la un moment dat de tehnicul mijlocaș ofensiv.
Suporterii sună alarma
Fiindcă promisiunile pentru o strategie serioasă și sănătoasă ale lui Adrian Marțian nu au prins contur, iar clubul se îndreaptă din nou spre țărmuri stâncoase, Suporter Club UTA a decis să ia atitudine și să lanseze un semnal de alarmă. Miercuri, de la ora 10, la Old Lady’s Pub, fanii își vor spune of-ul, atrăgându-le – totodată – atenția persoanelor cu putere de decizie în Calea Aurel Vlaicu că e vremea faptelor. Într-un sens sau altul…

Recomandările redacției