Aproximativ 4000 de spectatori au aplaudat duminică după-amiază victoria UTA-ei în fața celor de U. Craiova 1948. Printre aceștia s-au aflat și nepoții Baronului Neuman, Charles de Vegvar (împreună cu soția sa Aniela de Vegvar) și Jacqueline Natalie de Vegvar. Aceștia au onorat invitația clubului de a participa la această partidă și au luat loc la tribuna oficială iar prezența lor n-a trecut neobservată. La scurt timp după debutul reprizei secunde, când crainicul stadionului a anunțat cine se află în arenă, întreg stadionul s-a ridicat în picioare și i-a aplaudat minute în șir. La Tribuna I practic nimeni nu a mai privit jocul, toată lumea întorcându-se către cei care întruchipează amintirea și spiritul întemeietorului UTA-ei.

Nepoții Baronului au fost vizibil emoționați de această demonstrație de dragoste și atașament. Cel mai impresionant lucru a fost însă pentru ei, fără doar și poate, scenografia pregătită de galeria arădeană în memoria Baronului. În mijlocul peluzei a fost desfășurată o pânză imensă pe care era înfățișat chipul lui Francisc Neuman, care a fost apoi încadrată de torțe care arzând au ridicat deasupra deasupra stadionului nori de fum alb și roșu. Pe gardul din fața peluzei a fost amplasat mesajul „Ai înnobilat un întreg Arad, i-ai dat viață și culoare / Spiritul ți-e veșnic, amintirea nemuritoare“.

Aceste momente au fost prilejuite de marcarea recentă a 111 ani de la nașterea Baronului Francisc Neuman. S-a dovedit a fi o seară frumoasă, emoționantă și chiar cu deznodământ fericit, având în vedere victoria UTA-ei. Și cum unul dintre nepoții Baronului, Charles de Vegvar este stabilit în Arad în urma căsătoriei, putem spera ca de acum încolo prezența sa în stadionul care poartă numele bunicului său, va fi un talisman permanent pentru echipă.

Recomandările redacției