UTA, singura echipă arădeană rămasă în Cupa României îşi află astăzi, adversara din 16-imile de finală ale Cupei României. Tragerea la sorţi va avea loc la Casa Fotbalului, de la ora 17.00 şi va fi transmisă în direct de postul de televiziune PRO X. „Bătrâna Doamnă” va fi repartizată în urna valorică B, alături de celelalte echipe calificate din turul IV al competiției KO. Sunt șanse mari la formația lui Ionuț Popa să aducă la Arad o grupare de Liga 1, dar există și posibilitatea să întâlnească și o formație din eșalonul doi, trei sau chiar patru, dacă ne referim la CSM Slatina. Poate chiar și în deplasare.
Dar iată urnele din care se va forma mâine tabloul 16-imilor:
Urna A (echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent):FC FCSB, CS Universitatea Craiova, AFC Astra, CS Gaz Metan Mediaș, FC Viitorul, Dinamo 1948, AFC Botoșani, CSM Politehnica Iași, AFC Hermannstadt, CS Mioveni, Universitatea Cluj
Urna B (celelalte echipe care
s-au calificat în faza şaisprezecimilor de finală): Sepsi Sfântu Gheorghe, CFR Cluj, Dunărea Călăraşi, Concordia Chiajna, Voluntari, CSM Slatina, Academica Clinceni, Luceafărul Oradea, AFC Unirea 1924, Turris Turnu Măgurele, Rapid Bucureşti, Bucovina Rădăuţi, UTA Arad, ACS Energeticianul, Sporting Lieşti, Sportul Snagov, Unirea Brăila, ASU Politehnica Timişoara, Csikzereda Miercurea Ciuc, Progresul Spartac, CSM Flacăra Moreni/Chindia Târgovişte.
Așadar, la tragerea la sorți se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B și, în continuare, echipele rămase în urna B vor fi grupate între ele. În cazul calificării în „16”-imi, Chindia Târgoviște va fi repartizată în urna A. Dacă Flacăra Moreni se va impune în meciul rămas de disputat, atunci va completa urna B.
Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.
16-imile Cupei României vor avea loc la mijlocul săptămânii viitoare, între 25 și 27 septembrie.

Recomandările redacției