UTA își face socotelile la finalul anului pandemic 2020

0
351

UTA îşi face bilanţul din toate punctele de vedere, la finalul acestui an în care echipa fanion a Aradului a reușit promovarea în prima ligă după mai bine de 12 ani. UTA a reușit victorii importante pentru o echipă nou promovată, cu toate că ultimele meciuri de la finalul acestui an au fost un eșec total. Totuși, încheie prima parte a campionatului pe locul 9, cu 17 puncte şi un bilanţ de patru victorii, cinci egaluri şi şase înfrângeri. Cu un punctaj mai bun decât echipe precum precum Dinamo, Astra, Gaz Metan sau Hermannstadt.

UTA, aflată la doar trei puncte de zona de play-off, în care s-a şi aflat la un moment dat, pe locurile 5 şi 6, dar şi la doar tot atâtea puncte peste linia roşie, a retrogradării nu a reușit să încheie anul într-o notă pozitivă dar totuși se află în grafic.

Din punct de vedere sportiv, este un an de referință pentru UTA, cu o promovare de foarte mult timp dorită de noi și de toți arădenii. Logistic, organizatoric și financiar, a fost un an foarte greu, având în vedere contextul pandemic actual. A fost greu să ne adaptăm și să trecem peste toate obstacolele care – – și cele financiare – au apărut din această pandemie. Cea mai mare problemă a fost lipsa spectatorilor la meciurile noastre de acasă. Acest lucru s-a reflectat și în rezultatele echipei din play-off-ul ligii a doua, dar și acum, în Liga I. Am reușit să câștigăm doar un singur meci pe teren propriu. Acest aspect a influențat și financiar clubul, deoarece nu ne-am putut bucura de încasările meciurilor organizate acasă. Atât pe «Motorul» cât și pe noul stadion «Francisc Neuman»“, spune Alexandru Meszar, coordonatorul proiectului UTA..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.