După runda din weekend în Liga a II-a, cea cu numărul 11, „Bătrâna Doamnă” va deveni formația cu cele mai puține partide disputate. Restanței cu U. Cluj (reprogramată pe data de 6 noiembrie) se adaugă și cele cu Rapid și Chiajna, ce se vor disputa în a doua parte a lunii noiembrie.
Până atunci, „roș-albii” au aflat că vor reveni pe gazon în nocturna de la Turnu Măgurele, pe 16 octombrie. Turris – UTA e partida ce va încheia prima intermediară stagională în liga secundă, începând cu ora 19,30. Televiziunile, Digi, Telekom Sport și Look TV, vor transmite în direct confruntarea dintre liderul campionatului și trupa arădeană, ce va rămâne pe locul 3 și după etapa din acest weekend. Echipele ce i-ar putea întrece pe elevii lui Balint, Buzău și Rapid stau și ele sâmbătă, însă Mioveniul sau Turris pot pune la păstrare alte puncte importante dacă bat la Ripensia, respectiv Metaloglobus.
Apoi, meciurile Petrolul – Chiajna sau FC Argeș – Farul, din cadrul etapei a 13-a, sunt mai interesante din perspectiva televiziunilor decât derby-ul Vestului, UTA – Poli. O „ciocnire” care, de exemplu, în urmă cu 17 ani aduna pe „Dan Păltinișanu” 45 de mii de spectatori, astăzi, nu e considerată atractivă pentru iubitorii sportului rege din România și nu numai, astfel că „roș-albii” și „alb-violeții” au fost programați să se dueleze sâmbătă, 19 octombrie, la „matineu”.
„Într-adevăr, avem confirmarea televiziunilor că unul dintre marile derby-uri ale fotbalului românesc nu se va transmite la nivel național”, ne-a confirmat Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.
Totuși, dintr-un alt punct de vedere ar putea fi mai bine pentru utiști. Fiindcă aceștia evoluează miercuri seara la Turnu Măgurele, un nou joc oficial la nici trei zile de la încheierea precedentului ar fi peste mâna trupei lui Laszlo Balint. „Există o prevedere în regulament prin care putem solicita mutarea partidei fără acordul echipei adverse, cu 7 zile înainte de programarea inițială. Vom consulta stafful tehnic, iar dacă acesta ne va da undă verde, vom face toate demersurile, repet, regulamentare, la Federație pentru ca UTA – Poli să se dispute duminică, 20 octombrie”, a mai spus Grădinariu.
Interesul la Arad pentru derby-ul Vestului este imens, cu atât mai mult cu cât Cipri Rus și colegii săi sunt în zona promovabilă și revin pe „Motorul” după 23 de zile de la precedentul joc oficial, 6-0 cu Daco-Getica.

Recomandările redacției