Petrolul a început ultima parte a pregătirilor pentru meciurile din play-off-ul Ligii a II-a, în urma căruia speră să promoveze, deși pornește de pe penultimul loc în turneu, de pe poziția a 5-a. În prima etapă, echipa lui Costel Enache va merge pe terenul liderului UTA Arad, de teamă Costel Enache a pus jucătorii să se antreneze pe sintetic.
Gazonul pe care se va desfășura meciul dintre Petrolul și UTA va fi sintetic, ceea ce va oferi un avantaj arădenilor. Pentru a mai recupera din „deficit”, Enache a decis să îi pună pe jucători să se antreneze pe un teren cu o suprafață asemănătoare. Petrolul a emis un comunicat de presă în care precizează următoarele:
„Petroliștii au intrat pe ultima linie dreaptă a pregătirilor înainte de startul fazei play-off a Ligii 2 Casa Pariurilor. De astăzi, elevii lui Costel Enche și-au mutat antrenamentele pe teren sintetic, pentru a se acomoda, astfel, cu condițiile pe care le vor întâlni la Arad, în jocul cu UTA. Ședința de pregătire din această dimineață s-a derulat la Câmpina, iar tehnicienii galben-albaștrilor au avut la dispoziție întreg lotul de jucători. Reamintim că prima „finală” din lupta pentru promovare este programată să se desfășoare sâmbătă, de la ora 17.00, atunci când FC Petrolul o va întâlni pe UTA, partida urmând să fie găzduită de către stadionul Motorul din Arad”
Liderul UTA are 25 d epuncte, iar CS Mioveni și Turris Oltul au câte 20 de puncte, pe când Petrolul va începe play-off-ul de pe locul 5, penultimul, la egalitate cu Campionii FC Argeș și Rapid, toate cu câte 19 de puncte. Petrolul are primul meci în play-off, în deplasare, cu UTA Arad, după care primește vizita echipei Rapid. În etapa cu numărul trei merge la Turnu Măgurele, pentru duelul cu Turris Oltul, în etapa a patra primește vizita celor de la Campionii FC Argeș, iar în ultima rundă joacă din nou pe teren advers, cu CS Mioveni.
„Nu e chiar ce ne-am fi dorit, dar nu mai are rost să analizăm lucrurile. Destinul a aranjat în așa fel, iar noi trebuie să ne pregătim pentru ce urmează. Ne așteaptă, într-adevăr, un debut destul de greu. Suntem conști­enți că UTA e o echipă care arată forță, o echipă echilibrată, o echipă constantă. Rezultatele ei nu sunt întâmplătoare. Vin pe un joc organizat, pe o emulație bună. Eu cred că și noi arătăm bine, am mai avut timp să lucrăm împreună, să ne cunoaștem, să mai corectăm din ce nu a mers foarte bine și cred că o să fie un meci frumos. Începem tare, dar nici nu erau meciuri pe care să ni le fi dorit în mod special. Echipele sunt echilibrate, arată și punctajul. Fiecare a avut timp să se organizeze în perioada asta pentru ceea ce urmează. Meciuri ușoare nu prea văd”, a spus Costel Enache după ce s-a stabilit programul play-off-ului.
Sursa: liga2.prosport.ro 

Recomandările redacției