UTA, la un pas de play-off după victoria 2-1 cu Gaz Metan

0
474

UTA s-a duelat sâmbătă de la ora 12:30 cu echipa Gaz Metan, pe stadionul de la Mediaș, în meciul cu numărul 25 din Liga I.

UTA a mers pe terenul celor de la Mediaș după trei remize consecutive, pe când cei de la Gaz Metan au găzduit meciul după două eșecuri consecutive. Înaintea meciului, UTA avea 30 de puncte și se afla pe locul 8, iar Gaz Metan ocupa poziția 12, cu 28 de puncte.

În tur, Gaz Metan a învins clar la Arad, scor 3-1. Conform LPF, primul meci direct dintre Gaz Metan și UTA a avut loc pe 7 decembrie 1947. Arădenii s-au impus atunci cu 5-2, iar cele două formații se numeau CSM Mediaș și ITA Arad. Echipa arădeană are în ediţia curentă un parcurs formidabil în deplasare: șase succese, patru rezultate de egalitate şi doar două partide pierdute.

Prima repriză a început spectaculos pentru arădeni după ce în primul minut atacantul UTA-ei, Liviu Antal a reușit să marcheze din pasa lui Isac. Imediat după elevii lui Mihai Teja, au contraatacat însă fără a reuși să treacă de defensiva arădeană. Jocul a continuat într-un ritm alert însă neclar până la sfârșitul reprizei când fluierul a sunat 1-0 pentru echipa arădeană.

În cea de-a doua repriză Gaz Metan și-a ambalat motoarele, iar începutul reprizei secunde formația de la Mediaș a atacat cu toată puterea. Cu toate că UTA a reuși mai multe contra atacuri formația de la Mediaș a cautat să egaleze din toate unghiurile. Într-un final elevii lui Mihai Teja au reușit să egaleze formația arădeană prin Yuri Matias. Însă la scurt timp Ioan Hora a readus avantajul în favoarea arădenilor prin golul marcat în minutul 81. UTA a reușit să își creeze mai multe ocazii drept pentru care a obținut victoria binemeritată de la Mediaș.

După cele două reprize de pe terenul celor de la Gaz Metan, UTA a plecat acasă cu toate cele trei puncte.

Echipe de start:

Gaz Metan: Buzbuchi – De Moura, Baco, Matias, Velisar – Alceus, Da Silva – Chamed, Deaconu, Valente – Nițu

Rezerve: Pleșca, Butean, Trif, Larie, Horșia, Oliveira, Morar, Sambu, Sarr

Antrenor: Mihai Teja

UTA Arad: Balauru – Peteleu, Melinte, F. Ilie, Shliakov – Antal, Vorobjovas, Isac, Rusu – A. Petre, Figueira

Rezerve: Mociu, Tomozei, Tescan, Voinea, C. Rus, Buhăcianu, I. Hora, Miculescu, N. Roșu

Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Municipal, Mediaș

Arbitru: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti); Asistenți: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti) și Vatamanu Cosmin (Bucureşti).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.