UTA marchează 76 de ani de existență prin amintirea lui Coco Dumitrescu

0
263

Ca în fiecare an pe 18 aprilie arădenii sărătoresc cu mare bucurie ziua clubului arădean UTA. „Bătrâna Doamnă“ a fost înființată de baronul Francisc von Neuman, patronul Întreprinderii Textile Arad, la data de 18 aprilie 1945. Culorile clubului (alb – roșu) au fost alese asemenea echipei de fotbal Arsenal Londra, baronul Neuman fiind un mare admirator al acestei echipe.

În acest an cei de la UTA au hotărât să dedice aniversarea, lui Coco Dumitrecu. Acesta a venit la Arad în august 1946 și a fost om de bază în echipa fondată de baronul Francisc Neuman. Protagonist al „Bătrânei Doamne” în toate succeele de răsunet: a fost de patru ori campion naţional şi de două ori câştigător al Cupei României ca şi jucător al UTA-ei, apoi a condus marea echipă a Aradului, de pe banca tehnică, spre titlurile din 1969 şi 1970. Ca antrenor al juniorilor utiști, a cucerit de două ori titlul național, plus o medalie de argint și una de bronz.

În fiecare an, ziua de 18 aprilie e încercuită cu roșu în calendarul utist. E data la care, în anul 1945, baronul Francisc Neuman crea ceea ce avea să devină cea mai frumoasă poveste a Aradului.

Marcăm aniversarea din acest an printr-un omagiu adus unui utist de al cărui nume se leagă absolut toate marile performanțe ale Bătrânei noastre Doamne. Se împlinește, în 2021, exact un secol de când se năștea Nicolae Dumitrescu.

De patru ori a fost campion cu UTA ca fotbalist, iar ultimele două titluri le-a cucerit din postura de conducător al băncii tehnice. Tot el era antrenorul acelei generații formidabile care a semnat momentele Feyenoord și primăvara europeană din 1972.

Povestea vieții sale, reconstituită chiar din însemnările și fotografiile lui „Coco”, păstrate cu grijă de familia sa. Începând de duminică, 18 aprilie, la fan-shop-ul de la Arena Francisc Neuman, puteți găsi cartea „Coco Dumitrescu, pentru totdeauna în inima Bătrânei Doamne”, scrisă de Radu Romanescu. De luni e disponibilă și la sediul clubului, din Calea Victoriei nr. 20, dar și on-line, la www.1945.ro.

Suntem onorați să anunțăm și că, începând cu ziua de 18 aprilie 2021, tribuna I a Arenei Francisc Neuman va purta numele lui Coco Dumitrescu.

La mulți ani, UTA! La mulți ani, utiști!“, transmit cei de la UTA plini de bucurie de ziua „Bătrânei Doamne“.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.