Conform calculelor hârtiei și, dacă ținem cont de situația de la cele două echipe, UTA nu ar avea voie să scape victoria în deplasarea de astăzi contra celor de la Academica Clinceni. Sigur, UTA era mare favorită și înainte de precedentul meci în deplasare (culmea, tot în „Ștefan cel Mare“) însă între Dinamo și Clinceni există o diferență de pedigree și de calitate a jucătorilor, chiar dacă și „câinii“ trec printr-un moment foarte dificil. De data aceasta însă Bătrâna Doamnă n-ar mai trebui, în mod logic, să lase niciun loc de surpriză și să aducă toate punctele la Arad.

Gazdele se află pe ultimul loc al campionatului, cu doar 3 puncte acumulate și golaveraj -19. Echipa ilfoveană, n-a câștigat niciun meci, punctele fiind acumulate în urma a trei remize, ultima datând de acum două etape, 1-1 cu FC Botoșani, pe teren propriu. Acesta a fost de altfel și singurul punct reușit de Ionuț Chirilă pe banca celor de la Clinceni. Chirilă l-a înlocuit după etapa a 8-a pe fostul antrenor, Ilie Poenaru, dar n-ar reușit să stopeze declinul Clinceniul, având la activ, în afară de egalul menționat, trei înfrângeri. Ultima dintre ele, survenită etapa trecută pe „Ion Oblemenco“ în fața Universității Craiova, a fost și cea mai dură, partida încheindu-se cu scorul de 5-0 pentru olteni. În plus, situația de la Clinceni este agravată și de problemele financiare de la echipă, aflată în prag de insolvență, dar și de instabilitatea de pe banca tehnică unde, după demiterea lui Ilie Poenaru, se pare că nici Ionuț Chirilă nu are parte de răbdare, fiind amenințat de președintele clubului cu demiterea, dacă nu apar „urgent“ rezultate pozitive.

UTA, pe de altă parte, a început această etapă pe locul 7, cu doar o poziție sub linia de demarcație dintre play-off și play-out. Echipa lui Laszlo Balint vine după o victorie la limită, 1-0 pe teren propriu cu FC U.Craiova 1948, victorie care a venit la timp pentru a preîntâmpina o minicriză ce se prefigura la echipa noastră, după 4 etape consecutive, fără victorie. Antrenorul Bătrânei Doamne nu îl va avea la dispoziție nici în această etapă, pe albanezul Idriz Batha, care își ispășește a doua etapă de suspendare, dictată după eliminarea din meciul cu Dinamo. Tot indisponibil este, dar din cauze medicale, și atacantul croat, Filip Dangubic.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 8 ori, cu UTA având bilanț pozitiv (8 victorii, un egal și trei înfrângeri). În deplasare, arădenii au parte de o statistică și mai bună, cu trei victorii (toate la scor, de două ori 3-0 și o dată chiar 6-0, în sezonul 2016-2017) și o singură înfrângere (0-2 în sezonul 2018-2019). În prima ligă, Academica Clinceni și UTA s-au întâlnit pentru prima dată în sezonul trecut. În tur, la Arad, pe 25 octombrie 2020, a fost 0-0 însă Bătrâna Doamnă s-a răzbunat în retur, învingând pe 4 februarie anul acesta, cu 3-0, golurile fiind marcate de Liviu Antal, Denis Rusu și Roger Junio.

Meciul din această după-amiază va fi condus la centru de Bogdan Dumitrache din București, asistat la cele două tușe de Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Ferenc Tunyogi (Zalău). Arbitru de rezervă este Andrei Moroiță (Ploiești). Observatorul pentru arbitraj este Eduard Dumitrescu din Pitești.

Partida va începe la ora 17.30, se va desfășura pe stadionul „Dinamo“ și, în urma noile hotărâri luate de Comitetul Național pentru situații de urgență, care intră în vigoare astăzi, se va desfășura cu porțile închise. Meciul poate fi urmărit în direct pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției