Două dintre formațiile eșalonului secund dorite în primul eșalon pentru tradiția și suporterii lor se duelează în ultimul meci al rundei cu numărul 34. Universitatea Cluj chiar are șanse bune să îndeplinească „profețiile” din postura echipei, dar pentru asta nu ar mai trebui să facă pași greșiți până la finalul stagiunii. Iar atunci are asigurat cel puțin un loc la barajul de promovare în Liga 1. Dincolo, UTA vine după un eșec dureros în derby-ul Vestului, o „urecheală” din partea suporterilor și destule incertitudini la nivelul lotului de jucători și mai ales a staffului tehnic. Cert este că, încetul cu încetul, se prepară deja stagiunea următoare, însă asta nu înseamnă că ar mai trebui puse la păstrare ceva puncte în actuala.

Doar că deplasarea de pe „Cluj Arena” se anunță de risc maxim, atâta timp cât lipta absențelor de dinaintea derby-ului Vestului s-a îngroșat cu Neagu (suspendat) și Șeroni (accidentat). Deși nu e refăcut, Paul Copaci a prins lotul de…17 pe Someș, dar e puțin probabil ca el să fie folosit, atâta timp cât „roș-albii” joacă din nou pe puncte și miercuri, în „intermediara” cu Bacăul. Dar, asta nu înseamnă arădenii pleacă învinși contra lui U. „Ne-am dus și la Petroșani cu multe absențe și toată lumea ne-a dat victime sigure, dar dacă ne mențineam concentrarea încă 30 de secunde ieșeam victorioși. La Cluj, totul se rezumă la faptul că <<U>> are capacitatea ca lot și staff de a duce echipa pe loc promovabil, dar joacă cu presiune. Ultimele meciuri au jucat mai rău acasă, dar foarte bine în deplasare, acum au o presiune în plus că joacă cu UTA, pe când noi trebuie să jucăm degajat. Încercăm să blocăm anumite lucruri, au jucători importanți pe ambele faze, încercăm să speculăm ce au ei minus în momentul de față. Au foarte mulți jucători în jur la 30 de ani, experiența contează foarte mult, dar am vazut niște minusuri ca și joc. Știm că mai joacă și cu trei fotbaliști pe fund, în funcție de juniorii pe care îi au. E portarul Dur Bozoancă, cei doi de la Hagi, mai e și Janos,care vrea – probabil – să demonstreze, în special lui nea’ Popică, că s-a renunțat ușor la el. E clar, Gavra și Goga sunt cei mai periculoși, Goga are execuție, Gavra este un atacant care te taxează la jumate de ocazie. Pe Gavra îl cunosc de mic, este cu sufletul alături de UTA, dar așa a ales. Este fotbalistul lui Hagi, este împrumutat la Cluj, iar noi, după cum se știe, nu luăm jucători împrumut”, a spus Cristian Păcurar înainte de deplasarea pe terenul „șepcilor roșii”.

U. Cluj vine după un succes pe cât de clar pe atât de contestat la Timișoara, contra ACS-ului. Penalty-ul din care formația lui Bogdan Lobonț a deschis tabela pe „Electrica” a fost pur și simplu o invenție a arbitrului, golurile de 0-3 sosind după pauză. Cert este că „alb-negrii” și-au securizat locul 3 și, cu încă trei puncte cu UTA, rămân matematic implicați și în lupta pentru un loc direct promovabil. „Nu mai avem altă soluţie decât victoria în toate meciurile. Putem bate pe oricine şi asta ne-a lipsit, continuitatea, pentru că avem momente când arătăm foarte rău şi ne poate bate oricine. Am câştigat în tur la UTA, dar un meci nu seamănă cu altul, cel de duminică va avea istoria sa. E important ce facem noi şi trebuie să facem lucrurile mult mai bine decât alte echipe, iar atunci nu vom avea probleme. Cu UTA e un derby de tradiţie, cu două echipe foarte iubite şi sunt convins că va fi stadionul plin. Ne dorim promovarea directă şi simt că vom reuşi să promovăm”, a spus Dorin Goga, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști ai lui U.

Formații probabile:

U. Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, A. Cordoş, Berci – Greu, G. Giurgiu, Haţiegan – Gavra, Axente, N. Pîrvulescu.

UTA: Orlic – Costin, El Hasni, Iuga, Gavrilă – Hrezdac, Melinte – Ciucur, Isac, Kanda – Rus.

Universitatea – UTA se joacă duminică, de la ora 14, pe „Cluj Arena”. Meciul se va vedea și pe micile ecrane, la DigiSport 1, TelekomSport și Look TV, dar e transmis și în format live-text pe sportarad.ro.

Recomandările redacției