UTA merge la Timișoara pentru un duel cu o ACS Poli în corzi. Păcurar: „Un meci extrem de important”

0
839

UTA o va înfrunta pe ACS Poli sâmbătă, de la ora 13:30, pe „Dan Păltinișanu” și pare favorită contra unui adversar cu probleme. Este a cincea întâlnire directă dintre cele două echipe de la „înființarea” din 2012 a timișorenilor, iar „alb-violeții” conduc în acest moment, cu două victorii. Primele două meciuri s-au disputat în sezonul 2012-13, când în tur la Timișoara s-a încheiat 1-1 și în retur UTA condusă de Adrian Falub a învins cu 1-0 prin golul argentinianului Laso.
Ambele succese timișorene au fost obținute sub comanda lui Ionuț Popa la barajul pentru promovarea în Liga I din 2017 (2-1 la Timișoara și 3-1 la Șiria). Dintre marcatorii ultimului meci direct, doar Octavian Drăghici se mai află la ACS Poli, în timp ce Bărbuț și Pedro Henrique, respectiv Curtu­iuș au plecat de la cele două echipe.
Secundul Cristian Păcurar a făcut o scurtă radiografie a me­ciului de sâmbătă la conferința de presă săptămânală: „Ne aflăm în fața unui meci extrem de important. La antrenamente s-a pus accentul pe atitudine și pe datele tehnico-tactice, având în vedere modulul pe care vrem să îl jucăm acolo. Marți, am făcut un joc școală cu juniorii, în care am încercat anumite aspecte pe care vrem să le expunem la meciul de sâmbătă. Echipa va intra în cantonament vineri după antrenament, iar sâmbătă dimineața plecăm spre Timișoara. Nu știu cum se prezintă gazonul, pentru că am înțeles că toate cele trei echipe din Timișoara joacă acolo. ACS Poli are un antrenor nou (n.a. Ștefan Nanu), probabil va fi o altă emulație, va reveni Curileac, care a absentat la meciul cu Luceafărul. Pe când ei au jucători care vin din Liga I, noi avem foarte mulți aduși din ligi inferioare atât din România cât și din străinătate. Încercăm să construim un grup cât mai solid, dar nici nu vrem să treacă punctele pe lângă noi.”
ACS Poli l-a numit în acestă săptămână pe Ștefan Nanu ca antrenor principal, iar fostul rapidist a declarat următoarele la prezentarea sa: „Mă bucur că am ajuns la un club atât de mare, respectat in zona Banatului. Am venit și pentru că-l cunoșteam pe Radu Birlică, am lucrat la Inter Gaz în 2007. De obicei sunt răbdător și îmi plac provocările. Le-am spus băieților: complimente pentru cum au răspuns. Sunt foarte mulți tineri care nu au experiență. Sunt adeptul juniorilor. Sâmbătă, cu UTA, care are obiectiv promovarea, echipă cu antrenor experimentat care cunoaște bucătăria acestui club, am încredere și trebuie sa câștigăm acest derby. Facem tot posibilul să ieșim victorioși.” au fost cuvintele tehnicianului, citat de liga2.ro.
Partida va fi în direct la digisport, Telekom Sport și Look TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.