Ghinion pentru Laszlo Balint și elevii săi, care sperau să poată menține ridicat ritmul pregătirii, cu un amical la sfârșitul săptămânii, jucat în compania unui adversar competitiv. Opțiunea principală a fost echipa de primă ligă sârbă, FK Kolubara, cea care a fost partenerul UTA-ei la primul meci internațional desfășurat pe noul stadion, la sfârșitul lunii august. Din păcate „returul“ meciului amical nu se mai poate disputa sâmbătă, așa cum a fost inițial programat, deoarece echipa din Kolubara a solicitat anularea meciului invocând probleme cu gazonul.

Sunt șanse destul de mari din păcate ca UTA să fie nevoită să recurgă pentru sfârșitul acestei săptămâni la un amical în familie deoarece potențialii adversari în zonă sunt foarte puțini. Astfel echipele arădene de Liga 3 sunt toate angrenate în meciuri oficiale iar în liga a doua, singura variantă apropiată ar fi fost Ripensia Timișoara, adversarul UTA-ei de altfel și în ultimul amical, disputat luna trecută în Sânicolau Mic. Roș-galbenii acuză însă numeroase probleme de lot și par greu de înduplecat să accepte o partidă de verificare în aceste condiții. În Timișoara mai există o echipă de liga secundă însă e greu de crezut că UTA se va îndrepta tocmai spre Poli pentru un „amical“.

În afara celor două, cele mai apropiate variante din punct de vedere geografic ar fi Viitorul Șelimbăr, Viitorul Pandurii Târgu Jiu sau Universitatea Cluj dar rămâne de văzut dacă staff-ul Bătrânei Doamne va considera că merită efortul sau cheltuiala pentru a desfășura un meci amical cu vreuna dintre aceste echipe, fie pe teren propriu, fie în deplasare. De asemenea, ar mai exista și alternativa unui adversar din Ungaria însă în ultimii ani UTA nu a avut experiențe foarte plăcute cu echipele maghiare din cauza jocului dur prestat de multe dintre acestea.

Recomandările redacției