unireaSituaţie dramatică în fotbalul din Cetatea Unirii, Alba rămâne fără nicio reprezentantă în fotbalul românesc, la nivelul eşaloanelor superioare. Se întâmplă în premieră în peisajul ultimelor 4 decenii!
Presa locală din oraşul ardelean informează că Unirea Alba Iulia ar fi trimis, ieri, documentele către FRF prin care anunţă retragerea din seria a II-a a ligii secunde (ce va rămâne cu numai 12 echipe!). Clubul fanion a judeţului trebuia să aniverseze în această vară 10 ani de la prima promovare în Divizia A, iar în 2014 ar fi împlinit 90 de ani, însă „alb-negrii” capotează la nivel de seniori. Unirea e a doua echipă din serie care se retrage, după Voinţa Sibiu, în toamnă. Pentru că au încheiat turul, alba-iulienii nu vor fi șterși din statistică, fiecare echipă care urmează să-i întâlnească va beneficia de trei puncte și de o victorie la masa verde cu 3-0.
În urma acestei decizii, divizionarele secunde din seria de Vest vor mai disputa pe teren doau 11 partide. UTA va câștiga la „masa verde” disputa de pe teren propriu programată pe 23 martie, în cadrul rundei a 18-a.

Recomandările redacției