Atacantul Dragoș i-a convins pe utiști că merită un loc în alb-roșu și a prins lotul de cantonament

Atacantul Dragoș i-a convins pe utiști că merită un loc în alb-roșu și a prins lotul de cantonament

În această dimineață, în jurul orei 9,30, Roland Nagy, Radu Anca, Sebastian Huțan și 24 de jucători au urcat în autocar cu destinația Mallnitz. UTA are pregătire centralizată în stațiunea austriacă până pe 11 august, perioadă în care dorește să dispute și două meciuri de verificare în compania unor echipe din zonă.

Efectivul alb-roșu îi cuprinde pe Mitrea, Bodea, Mara – Ad. Voicu, Ad. Popa, Cotoc, Botiș, Suslak, Filaret, Varga, Copil, Chindriș, Nădăban, Hlistei, Burlă, Gheorghiță, Dobrean, Vlad, Rus, Dragoș, Ivănică, Leucuța, Bulza, Tabarcea (de la juniori). Senegalezul Mansour a rămas în curtea arădenilor și se pregătește cu Dan Stupar. La moldoveanul Petru Ojog s-a renunțat.

Cele două meciuri amicale ar urma să se joace sâmbătă și miercuri, iar adversarii căutați sunt de nivelul ligii a treia din Austria, a transmis team-managerul Codru Grădinariu, rămas la Arad pentru că „trebuie să aibă cineva grijă de casă”.

Înaintea „îmbarcării”, utiștii au avut parte de o surpriză din partea lui Grădinariu: conducătorul le-a oferit o cutie de cărți plus un conspect cu istoria UTA-ei! „Pentru mine e foarte important ca profilul jucătorului de la UTA, dincolo de calitățile tehnice și profesionale, să fie și la nivel intelectual unul croit pe tipologia oamenilor care locuim aici, pe a echipei, una din cele mai frumoase. Jucătorilor noi, și nu numai, le-am oferit istoricul echipei UTA, palmares, povești cu Feyenoord, să înțeleagă unde au ajuns și să înțeleagă că aici au altă identitate și să și-o asume. Cred că mulți dintre ei înțeleg că trebuie să evolueze din toate punctele de vedere și că acum este un moment prielnic. Lucrurile acestea o să le continui, aș vrea să impun din personalitatea mea, în sensul că cei care fac parte din lotul echipei UTA trebuie să fie oameni extrem de respectuoși, modești, dornici de a se dezvolta. Eu o să-i ajut întotdeauna”, a explicat Grădinariu.

 Rezistența prin culturăTeam-managerul i-a mai dotat pe elevii lui Nagy cu titluri din seria cărților dedicate dezvoltării individuale. „Verificați-vă cunoștințele”, „Codul bunelor maniere astăzi”, „Cei 7 de ani de acasă”, „Minte, caracter, personalitate”, „Arta conversației civilizate”, „Secretele succesului în era digitală”, „Iubire, libertate și solitudine”, „Drumul spre fericire, terapie de suflet” sau „Să nu atingi această carte!”„I-am rugat să înțeleagă că brandul UTA e format din brandul personal al fiecărui jucător. În acest sens, trebuie să ne dezvoltăm personal. I-am rugat să lase Internetul și alte chestii, să se documenteze, să încercăm să eliminăm ignoranța și subcultura care ne cuprind ca o menghină în fiecare zi”, a motivat Codru Grădinariu.

Recomandările redacției