Așa cum anticipam zilele trecute, pentru jucătorii UTA-ei și pentru staff-ul tehnic, revenirea la Arad a fost un șoc din punct de vedere al condițiilor de antrenament. Dacă în Antalya, indiferent de vreme, gazoanele au fost „biliard“, acasă, comunitatea arădeană, reprezentată de administrația locală, este corigentă încă în a asigura echipei fanion a orașului terenuri decente pe care să se pregătească și să joace. În aceste condiții, Laszlo Balint și băieții săi au făcut ceea ce s-au obișnuit deja să facă… s-au adaptat.

„Ambele echipe trebuie să se adapteze la teren. Vor fi probleme din punctul ăsta de vedere. Știu că se fac toate eforturile ca terenul să fie bun la ora jocului și sper să putem practica un fotbal bun. Am și schimbat programul de antrenamente din cauza temperaturilor, ieri și azi am fost obligați să mergem pe sintetic, ICRTI a înghețat. Am avut și probleme de la sintetic, unii jucători au acuzat dureri, să sperăm că nu vor fi unele grave. Și dacă sunt mici dureri jucătorii vor strânge din dinți pentru că e nevoie de mobilizare maximă pentru a câștiga meciul de duminică. Astea sunt condițiile pe care trebuie să le gestionăm și cred că multe echipe din Liga 1 au aceleași probleme în această perioadă. Suntem profesioniști și nu ne putem plânge.“ a declarat antrenorul UTA-ei.

Determinarea de a trece peste orice obstacol a fost confirmată și de căpitanul Florin Iacob, care a mărturisit: „Noi avem un ritual după fiecare victorie, cu acea poză pe care o facem cu toții în vestiar. Ne lipsește această poză și sper să o putem face după meciul de duminică.“

Este clar însă că în aceste condiții, echipa care vine să se apere, să distrugă jocul adversarei va fi avantajată. Trupa lui Ilie Poenarul va încerca să speculeze la maximum acest lucru, mai ales în condițiile în care trebuie să se agațe de orice avantaj în situația grea în care se află. Fără mai mulți jucători plecați în această iarnă, printre care vedeta Ronaldo Deaconu, cu restanțe încă mari la jucători, principala armă a medieșenilor va fi spiritul de grup, în măsura în care antrenorul oaspeților a reușit să imprime acest lucru unei echipe cu foarte mulți jucători noi veniți în ultimele săptămâni.

„Gaz Metan Mediaș e o echipă cu probleme, au făcut schimbări, unele forțate de dorința jucătorilor de a pleca, pe fondul unor dificultăți financiare. Am avut ceva dificultăți în ceea ce privește analiza adversarului din cauza numeroaselor schimbări de lot dar am găsit imagini sugestive cu jocurile Gazului din Antalya, pentru a le prezenta jucătorilor. Absența lui Deaconu se va simți, avea influență mare în joc, șuturi, marca. E clar o pierdere, sunt convins că nu și-au dorit să piardă un asemenea jucător dar și-au adus jucători care au mai jucat cu Ilie Poenaru și vor încerca prin forța grupului să compenseze aceste lipsuri. Îl știu bine pe Ilie Poenaru, știm la ce să ne așteptăm duminică“.

Partida UTA – Gaz Metan Mediaș are loc duminică 23 ianuarie, de la ora 17, pe stadionul Francisc Neuman. În ziua și la ora meciului sunt anunțate valori termice negative.

Recomandările redacției