UTA – Rapid Bucureşti 1-2 (1-0), meciul care putea trimite UTA în prima ligă

0
346

A avut loc meciul care putea asigura matematic promovarea în prima ligă a echipei arădene UTA. Partida s-a disputat pe stadionul gazdelor arădene.
Înainte de a începe meciul, galeria UTA s-a aflat lângă echipă, în ziua ce putea însemna promovarea echipei arădene în Liga 1, după 12 ani de în care UTA a jucat în liga secundă. Au fost aproape 200 de suporteri, ieri, în curtea autoserviceului de lângă „Motorul”.
Meciul care a vrut să schimbe istoria UTA-ei a început cu atacuri puternice din partea echipei bucureștene. În debutul meciului balonul a fost condus de către giuleșteni, în minutul cinci Iacob a parat simplu un șut al lui Goge de la 22 de metri lateral stânga.
Următoarea fază importantă a fost în miuntul 13, când Rumpoulakou trimite o centrare șutată, iar mingea trece pe sub piciorul lui Ioniță aflat în mijlocul careului și părăsește terenul în aut de poartă.
Minutul 38 a adus speranțe în inimile arădenilor atât din fața televizoarelor, cât și a celor aflați în apropierea Stadionului Motorul.
A fost un atac prelungit al UTA-ei, care a pus în dificultate apărarea Rapidului. Ioniță, trage din prima din 8 metri lateral stânga, după care Popa atinge balonul care nimerește bara, iar Miculescu e acolo pentru a împinge balonul în plasă din 2 metri.
UTA a reușit să controleze finalul de repriză cu un scor care îi asigura promovarea în Liga 1 cu scorul de 1 – 0, însă repriza a doua a venit cu surprize neplăcute pentru echipa arădeană.
Echipa gazdă a început în repriza a doua un atac, dar Moise a șutat mult peste poartă o lovitură liberă de la 28 de metri. Nu au trecut mai bine de șapte minute, iar echipa adversă a egalat după o lovitură liberă al lui Goge, iar Mallo înscrie cu capul, în dreapta lui Fl. Iacob.
Urmează ca Rumpoulakou să tragă de la 28 de metri ușor lateral stânga, puțin peste bara transversală.
Momentul decisiv a venit în minutul 78 când echipa bucureșteană reușește să marcheze al doilea gol.
Meciul de la Arad s-a încheiat după șapte minute de prelungire, când s-a auzit fluierul de final. UTA a ratat promovarea matematică în Liga 1, dar totuși mai are șansa de a promova în prima ligă, dacă marți, Argeșul nu bate la Ploiești, pe Petrolul.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.