Clubul de fotbal UTA Arad a ieșit în această seară cu un comunicat de presă după ce procurorii DNA au trimis în judecată doi oficiali ai grupării textiliste pentru dare de mită. „Ca urmare a informațiilor apărute astăzi în media, clubul nostru pune la dispoziție comunicarea primită recent din partea Direcției Naționale Anticorupție, din care reiese clasarea AFC UTA Arad în cazul discutat.

Comunicatul, mai jos:

 

În cazul în care orice angajat al clubului va fi găsit vinovat, vom lua măsurile care se impun. Din punctul nostru de vedere, angajații noștri se bucură de prezumția de nevinovăție și avem încredere că sentința le va fi favorabilă“

Vă reamintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: „Două persoane fizice, reprezentanți ai clubului de fotbal UTA Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea mai multor infracțiuni de dare de mită și o persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea a două infracțiuni de complicitate la dare de mită“, se arată într-un comunicat al DNA.

În cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanți ai UTA Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

În perioada menționată, cei doi inculpați, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală.

Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga 1.

În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceștia să câștige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

Procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

În cursul anului 2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de următorii inculpaţi: — Baboia Claudiu-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită; — Drăgan Claudiu, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită; — Stana Dorin, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită; — Vlădulescu Ionuţ-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită.

La data de 19.05.2017, în interesul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă Arad, într-un hotel din municipiul Suceava, Vlădulescu Ionuţ Gabriel i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava — Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a favoriza prima echipă (la momentul respectiv UTA Bătrana Doamnă Arad şi Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate în Liga a II-a pentru promovarea directă în Liga I). La realizarea acestui demers au contribuit şi inculpaţii Drăgan Claudiu şi Stana Dorin, director sportiv, respectiv secretar în cadrul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă Arad, în timp ce inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel, secretar al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, a intermediat contactul dintre arbitrul în cauză şi Vlădulescu Ionuţ Gabriel”, se arăta în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti din octombrie 2017.

Recomandările redacției