Dacă cei de la Clinceni, prin vocea lui Paul Pârvulescu, recunosc nonșalant că pe ei îi avantajează închiderea stadioanelor, UTA este lovită în plin de această decizie, deoarece atât jucătorii cât și Laszlo Balint au întărit cu fiecare ocazie posibilă, greutatea pe care o are sprijinul fanilor în jocul și rezultatele echipei, din acest sezon. De altfel antrenorul UTA-ei a și subliniat un aspect important, acela că Bătrâna Doamnă pierde, prin aceste restricții, sprijinul fanilor nu doar acasă ci și în deplasare.

„Lipsa spectatorilor din tribune pentru noi va cântări greu. Din fericire în perioada restricțiilor vom juca un singur meci pe propriul stadion dar cu siguranță și în acel meci se va resimți lipsa suporterilor. Nici pentru noi nu e o decizie ușor de acceptat și gestionat și sunt convins că nici pentru suporterii noștri. Știm cu toții pasiunea, căldura cu care ne înconjoară, modul în care vin și încurajează echipa din primul până în ultimul minut, această conexiune care există între stadionul viu, cu tribunele pline, și echipă, ne va lipsi foarte, foarte mult. Și la Clinceni sunt convins că am fi avut parte de susținerea câtorva zeci de oameni care, dacă ar fi fost permis, ar fi vrut să fie alături de noi și la această partidă.“

Cum decizia nu poate fi contestată, jucătorii UTA-ei nu au ce face decât să încerce să se adapteze situației și chiar să extragă din această situație, o motivație suplimentară. „Nu cred că greșesc dacă spun că avem cei mai buni fani din România și cea mai bună atmosferă în stadion. Asta ne ajută foarte mult, se și vede în rezultate. Situația ne va afectează dar asta nu trebuie să conteze. Jucăm pentru noi, pentru UTA și mai ales pentru ei, pentru fani, deoarece știm că și dacă nu vor fi în stadion, vor urmări meciul de acasă.“ a declarat mijlocașul lituanian Modestas Vorobjovas.

Dacă perioada de restricții totale, în ceea ce privește accesul pe stadioane, va rămâne de doar 30 de zile, așa cum au anunțat autoritățile, UTA va juca fără spectatori patru partide: deplasările de la Clinceni, Mioveni și Constanța plus meciul de pe teren propriu cu Chindia. Suporterii Bătrânei Doamne ar urma să revină lângă echipă în intervalul 26-29 noiembrie, când sunt programate meciurile etapei a 17-a (a doua din retur), etapă în care UTA va întâlni pe teren propriu pe FC Argeș.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției