Sportul rege românesc e plin de anomalii și premieri negative, iar una dintre ele o vom înregistra cu ocazia etapei a 35-a a ligii secunde. Două dintre cele mai titrate grupări din țară se vor duela de pe locurile 11, respectiv 13 din anticamera primului eșalon, pe terenul de la poalele Cetății Șiria. „E un paradox”, a fost scurtul comentariu al lui Ionuț Popa, căruia i-a scăpat și un zâmbet amar realizând situația neplăcută în care sunt puși în special arădenii, organizatorii acestei partide.
Ripensia și UTA aduc în arenă nu mai puțin de zece titluri de campionă ale României. Gruparea timi­șoreană fusese o adevărată forță fotbalistică în perioada interbelică și a luat laurii în sezoanele 1932-1933, 1933-1934, 1934-1935 și 1937-1938, iar Cupa a câștigat-o în 1934 și 1936. În schimb, palmaresul „Bătrânei Doamne” a început să prindă contur după al Doilea Război Mondial, odată cu titlul din 1948. Atunci „Ripi” se afla în divizia secundă, pentru ca apoi să dispară din peisajul fotbalului românesc. Practic, astăzi, cele mai titrate grupări ale Vestului încă în viață își dau întâlnire pentru a doua oară într-un meci de campionat, după cel din tur, de pe arena „Dan Păltinișanu” din Timi­șoara și încheiat la egalitate: 1-1.
Marcatori erau principalele „guri de tun” ale combatantelor, Mediop, respectiv Curtuiuș. Acesta din urmă va lipsi astăzi și asta pentru că este suspendat. În schimb, senegalezul ar trebui să fie pe teren, cum e și pe lista remarcaților din tabăra lui „Ripi” făcută de Ionuț Popa. „Pe Mediop am vrut să-l iau la Poli când activam acolo, dar, din păcate, nu
s-a putut. Dar, Ripensia îl mai au și pe Ungureanu, un mijlocaș care-mi place mult, sau Dumiter, de asemenea un jucător de atac. Fundașul Bocșan e jucătorul cu cele mai multe meciuri în Liga 1 cât am antrenat-o eu pe Poli, mai este și portarul Contra în lotul lor, în general au un nucleu bun de jucători. Fiindcă nici ei nu mai au probleme cu retrogradarea, sper să fie un meci frumos. E un paradox că un astfel de meci, între două echipe atât de titrate, se joacă la Șiria. Era bine să fie atmosfera de ieri, de la Craiova, de pe un stadion frumos, cu spectatori mulți în tribune și un fotbal de calitate”, a menționat Ionuț Popa.
Weekendul trecut, Ripensia Timi­șoara a beneficiat de un succes la „masa verde”cu retrasa Olimpia Satu Mare. Pentru a nu resimți o pauză prea lungă de la jocuri, formația pregătită de Ciprian Urican a întâlnit-o pe ACS Dumbrăvița într-un test disputat în „Ciarda Roșie”. Jocul s-a încheiat cu scorul de 2-2, „Ripi” mizând pe o „combinată” între titulari și jucători cu mai puține minute în acest sezon. Divizionara a patra a condus cu 2-0 la pauză, adversarul de mâine al „roș-albilor” revenind pe tabelă prin reușitele semnate Ungureanu și C. Toma. „Ne aşteaptă o săptămână dificilă, cu două jocuri importante. Sunt convins că vom ieşi cu bine după aceste două dueluri!”, a fost mesajul succint al lui Ciprian Urican, antrenorul timișorenilor, înainte de jocurile cu UTA și Pandurii Târgu Jiu.
Așadar, UTA nu va putea conta pe Curtuiuș (suspendat), în timp ce Stahl și R. Iuga acuză probleme medicale. În lot a revenit portarul Barna, însă rămâne de văzut dacă el va fi titularizat între buturi, atâta timp cât nu s-a antrenat deloc în ultimele două săptămâni. Dincolo, probabil va lipsi mijlocașul Țugui.
Formații probabile:
UTA: Bodea – Polgar, Manea, Markovic, Dinculescu – Jorza, Tănase – Petra, Buia, Hlistei – D. Popa
Ripensia: I. Rădulescu – Ad. Popa, Bocşan, M. Toma, C. Toma – Stoi, L. Tudor – Mediop, Ad. Ungureanu, Golda – Dumiter.
Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Marian Truță (Băbeni – Vâlcea), Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Szabolcs Szekely (Carei – Satu Mare)
Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj) și Viorel Lolea (Reșița)
UTA – Ripensia se joacă de la ora astăzi, de la ora 18 și se vede pe TV Arad. Clubul UTA anunță că transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad – Șiria – Arad este gratuit. Spre Șiria, autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, miercuri după-masă, la orele 16:45 și 17:00.
Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria începând cu ora 20:00.

Recomandările redacției