„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a învins cu 5-1 la Sebiş în cea de-a şasea partidă amicală din această perioadă de pregătire. „Roș-albii” au profitat din plin de lipsa de condiție fizi­că a adversarilor din Liga a III-a, care s-au întors din vacanță doar la începutul săptămânii trecute.
Scorul a fost deschis repede de utiști, mai precis în minutul 5, când David Popa a înscris din mijlocul careului după un „assist” al lui Petra. Gazdele au egalat şase minute mai târziu printr-un şut al lui Susan de la 18 metri, faza pornind de la o minge pierdută de Manea la centrul terenului. Dar, scorul nu a rezistat decât 2 minute și, mai mult, UTA s-a dus la 3-1 până în minutul 16. Mai întâi, Matei a înscris primul său gol de la venirea la Arad cu o execuție plasată de la 19 metri. D. Popa a mărit avantajul după alte 2 minute, când a trimis în plasă după o centrare a lui Costin.
După „dubla” din prima repriză, fostul atacant al lui Birmingham a fost înlocuit la pauză de Alex Pop, care a și majorat diferența la 19 minute de la reluare. Fostul brăilean a înscris din afara careului, la colțul scurt, mingea atingând și bara înainte de a intra în plasă. Tabela a fost închisă de Manea, în minutul 77, din penalty, după un henț în propriul careu al lui Deliman.
Pentru UTA vor mai urma două amicale: miercuri, la Gyula, împotriva celor de la Szeged 2011 şi sâmbătă, pe teren propriu cu Şoimii Lipova.
Formații:
Sebiș: Dagău (Jianu 46) – Poștoarcă (Deliman 70), Pîslaru, Dumitrache (Ciochină 83), Ciochină (Giuga 70) – Pintea, Ruță (Rugină 66) – Susan (Petculescu 46), Onțel, Mărgărit (Constantinescu 62) – Enciu (Ad. Pop 75).
UTA: Orlic (Bodea 46) – Costin (R.Iuga 46), Manea (Mohri 78), Benga ( Dan 78), Copaci (Vădrariu 46) – Oprea (Coulibaly 46), Enescu (Tănase 46) – Cubleşan (Stahl 46), Matei (Petriş 46), Petra (Janos 42, Suslak 78) – D. Popa (Al. Pop 46). Antrenor: Ionuț Popa
Arbitri: Dionisie Rus – Gabriel Hărduț, Denis Calnacov
Bogdan Mariș

Recomandările redacției