UTA, sancționată cu 10.000 de lei pentru încălcarea protocolului

0
166
Faza de joc in meciul de fotbal dintre UTA Arad si Rapid Bucuresti, contand pentru play-off-ul Ligii a 2-a Casa Pariurilor, disputant fara spectatori pe stadionul Motorul din Arad, duminica 9 iulie 2020. © FOTO: Ciprian Petcut/SPORT PICTURES

UTA, Dan Alexa și Rapid au fost sancționați de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF după meciul din data de 26 iulie 2020, din etapa a IV-a a play-off-ului Ligii a II-a, câștigat de Rapid cu 2-1.
După ce UTA a întârziat promovarea în prima ligă, suporterii arădeni au vrut să se ocupe de Dan Alex, care după fluierul final a agitat spiritele de pe stadionul Motorul. Incidentele care au dus la sancționarea lui Alexa s-au întâmplat chiar în parcarea stadionului din Aradul Nou.
La meciul de atunci delegatul de joc a fost președintele Ajf Sălaj, Daniel Sabou, care nu a omis din raportul său nici un eveniment întâmplat, iar acesta nu a uitat să noteze reac­țiile antrenorului Rapidului, Dan Alexa. Astfel, în ședința din 5 august Comisia de Disciplină și Etică a judecat cazul și a dictat sancțiuni.
UTA a primit cea mai mare penalitate sportivă, în valoare de 10.000 de lei, fiindcă observatorul Sabou a menționat faptul că în tribune au fost prezente persoane pe care le-a asimilat suporterilor, dar și prezența a câtorva minori, lucru nepermis de protocolul emis de MTS și Ministerul Sănătății. Iar la sfârșitul meciului, Sabou a notat și despre mai multe obiecte contondente ce au ajuns pe gazonul Stadionului Motorul și care au fost aruncate, dinspre curtea vecină de unde fanii „Bătrânei Doamne” și-au încurajat favoriții.
„În baza art. 82/1 raportat la art. 83/2/d și art. 83/7 din RD, AFC UTA Arad se sancționează cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, a sunat sancțiunea pentru UTA.
La rândul lui, Dan Alexa a fost amendat cu suma de 4.540 de lei și suspendat un meci după pentru gesturile sale și ceea ce a urmat în parcarea stadionului după fluierul final al meciului.
Fostul antrenor al Rapidului a început să facă semne și să înjure suporterii echipei UTA aflați în curtea vecină stadionului, după ce la finalul jocului, fanii UTA au aruncat cu obiecte contondente spre acesta.
Ulterior, în parcarea stadionului, din Aradul Nou suporterii arădeni au venit grămadă la autocarul echipei Rapid și s-au luat la bătaie cu antrenorul Dan Alexa. După mai multe îmbrânceli și pumni împărțiți în parcarea stadionului, Dan Alexa s-a ales cu o amendă de 4.540 de lei.
„În baza art. 51 din RD se suspendă 1 (un) joc și i se aplică o penalitate sportivă de 4.540 lei”, a fost sancțiunea pentru Dan Alexa.
Suma de 570 de lei va trebui să plătească Rapidul pentru cartonașele galbene primite de jucători în timpul meciului cu UTA.
„În baza art. 78/a din RD Fotbal Club Rapid 1923 SAi se aplică penalitate sportivă de 570 lei”, a fost verdictul comisiei FRF.
După ce UTA a reușit promovarea în Liga 1 de pe primul loc, în ultima etapă a play-off-ului, iar Rapid, a remizat acasă cu Turris Oltul cu un gol marcat în minutul 90+7, a încheiat pe ultima poziție și și-a ratat obiectivul. Dan Alexa a decis să părăsească echipa Rapid după ce a ratat promovarea în ligă. Anunțul a fost făcut oficial printr-un comunicat al echipei.
„Clubul nostru se desparte de Dan Alexa și de Costel Ilie, cărora le mulțumim pentru perioada petrecută la Rapid și pentru dedicarea de care au dat dovadă“, a transmis Rapid, într-un comunicat.

Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.