Sesizând lipsa de reacție a autorităților privind lucrările de mo­dernizare promise recent în special la arena „Gloria”, clubul UTA a luat cea mai logică decizie pentru meciurile ce urmează a fi disputate în această primăvară în Liga a II-a la fotbal. Iată mai jos comunicatul oficial emis de gruparea fanion a Aradului:
„După o analiză profundă referitoare la situația terenurilor din municipiu, dar și a lucrărilor de modernizare planificate, clubul UTA a decis că echipa va disputa meciurile rămase din returul stagiunii 2016-2017 pe arena din Șiria.
Motivele principale sunt:
1. Eliberarea cât mai rapidă a arenei „Motorul”, pentru a putea fi începute lucrările de moderni­zare pe care le dorim încheiate înaintea începerii sezonului 2017-2018.
2. Pe actualul gazon al Arenei „Gloria”, montat recent, nu s-a practicat fotbal până în prezent și nu cunoaștem cum va răs­punde solicitărilor. „Gloria” rămâne în atenția clubului nostru pentru antrenamentele primei echipe, dar și pentru copii și juniori.
Informăm publicul că asigurăm transport gratuit, cu autocare, la toate jocurile echipei ce se vor desfășura la Șiria. Plecarea acestora va avea loc cu o oră înaintea fiecărui meci, de la Podgoria, din fața fostei cofetării „Mimoza”.
Posesorii de abonamente vor avea locuri rezervate în tribună. Capacitatea stadionului din Șiria va fi extinsă până la aproximativ 1100 de locuri.
Meciul amical cu formația FK Dinamo Pancevo are loc duminică, 19 februarie, ora 13:30, pe „Motorul”.
Practic, conferința de presă de acum o lună de zile, în care Călin Bibarț chiar a dat impresia că știe despre ce vorbește și încerca să fie constructiv a fost apă de ploaie. La „Gloria” nu s-a mișcat aproape nimic de pe 18 ianuarie încoace și, mai mult, „mințile luminate” din Primărie au realizat în sfârșit că e practic imposibil ca arena de la Bou’ Roșu să găzduiască în condiții normale întrecerile de Liga a II-a a echipei fanion a Aradului.
Urmează ca primarul Falcă să-și asume acest „succes” în direct și în înregistrare pe Facebook, punându-l – probabil – pe seama capacitățiile sale de vizionar providențial al urbei.

Recomandările redacției