UTA și Atletico au strălucit la Cupa Cotta Internațional sub privirile șefului scouterilor de la Liverpool

0
144

Cea de-a 17-a ediție a Cupei Cotta Internațional a venit la timpul potrivit. Fotbalul pur, sincer și încărcat de talent prestat de copiii de la 6 la 11 ani ți-a mai abătut gândurile de la ratarea promovării în Liga 1, pentru al doilea an consecutiv, de către UTA. 39 de echipe s-au bătut pe trofee la cinci categorii de vârstă, pe terenurile ICRTI și Sânnicolau Mic, iar cu excepția competiției de la 2008, laurii au fost culeși de formațiile arădene.
Au fost destui oameni de fotbal prezenți în orașul nostru weekendul trecut, dar cel mai important răspunde la numele de John Terry. Nu este vorba despre fostul fundaș și căpitan al lui Chelsea și reprezentativei Angliei, ci de șeful scouterilor de la Liverpool, responsabili de copii cu vârsta între 9 și 13 ani. Englezul și-a notat 7-8 nume de jucători, dar a avut și un mic regret, acela de a nu fi remarcat talentul lui Dennis Man la vârsta de 10-11 ani. De altfel, Terry are o colaborare cu clubul Atletico de peste 15 ani, de pe când făcea aceeași muncă pentru Manchester City.
Revenind la desfășurarea efectivă a întecerilor, să trecem în revistă echipele câștigătoare:
Grupa 2006: Campionii lui Botiș și Varga
La start s-au prezentat zece formații, împărțite în două grupe. Finala s-a jucat între CS Dumbrăviță și UTA, „roș-albii” impunându-se cu un sec 3-0. Locul 3 a fost adjudecat de Rapid Jibou, ce a dispus în finala mică, cu 3-2 de Atletico Arad negru.
Lotul campionilor, pregătit de Sorin Botiș și Norbert Varga, îi are în componență pe: Fizidean Cris­tian, Costea Denis, Iosin Dario, Aslău Lucas, Hara Gabriel, Tolan Marius, Călin Daniel, Novac Mario, Bortiș Ion, Nica Adelin, Nica Fabian, Buză Casian. Jucătorul finalei a fost desemnat Daniel Călin.
Grupa 2007: Atletico a zburdat cu 10 goluri în finală
Opt formații au luptat pentru aur la categoria 2007. Ultimul act a fost o „afacere” între Academia Brosovzski și Atletico Arad, „galben-negrii” impunându-se cu un zdrobitor 10-1.  Pe ultima treaptă a podiumului a urcat UTA (alb), ce a dispus cu 2-0 de Minerul Motru. Andrei Cigherean, Alessio Calotă, Lucas Câmpan, Kevin Cotuna, Mario Salka, Darius Şiclovan, David Ştef, Daian Tăutan, Mario Rusu, Adrian Dragoș, Luca Indreica și Robert Rusu au fost campionii, aflați la dispoziția lui Adrian Petruț și Adrian Rusu, cu mențiunea că Mario Rusu a luat și titlul de jucătorul finalei.
Grupa 2008: Singurul trofeu, „furat” de oaspeți
Fiindcă s-au înscris doar șase echipe la această categorie de vârstă, meciurile s-au disputat în sistem campionat, fiecare cu fiecare. Când s-a tras linia, pe primul loc a ieșit Luceafărul Cluj, urmată fiind de UTA (antrenori Cristi Țigan și Ioan  Herman) și Atletico (antrenor Abdoulaye Diarra). Fotbalistul turneului a fost Claudiu Țelină.
Grupele 2009-2010,
dominate de Atletico
Cele mai mici grupe aliniate la startul Cupei Cotta Internațional au fost dominate de elevii lui Marcel Cîmpian și Flavius Stoica. Atletico   s-a impus atât la 2009 (după ce a câștigat cu 3-2 finala cu Viitorul Cluj), cât și în mini-campionatul de la 2010. Aici, a contat victoria directă, cu 2-1, asupra UTA-ei (antrenori Alex Nistor și Norbi Polgar), ocupanta locului 2 cu același număr de puncte (15) cu campioana. Jucătorul finalei la 2009 a fost Alex Băeșu, iar al turneului, la 2010, Darian Vidac.
Grupa de vârstă 2009-2010 a celor de la Atletico îi cuprinde pe: Bandrabur Daniel, Barbu Ayan, Băeşu Vlad Alex, Cijevschi Tudor Alexandru, Cîmpan Ionuț, Drăgoiu Darius George, Gherman Patrick Claudiu, Koncz Patrick Raymond, Margan Tudor Călin, Nădăban Luca, Sandu Andrei, Sașa Tudor, Spătariu Daniel, Șuli Patrik Sebastian, Vidac Alexandru Darian, Bacalu Yannis Daniel, Bandrabur Daniel, Brăneanu Cristian Ciprian, Contra Kayden, Fricățel Sanders, Lucaciu David, Molnar Dragoș Andrei, Pantea Alexandru Ioan, Parțan Raffael Ioan, Popa Raul Cristian, Sandu Matei, Terpea Ianis David, Vidac Alexandru Darian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.