Copiii de la Secția Infecțioase Arad au avut parte de o surpriză la început de săptămână. Fotbaliștii UTA Arad le-au dăruit ghizozdane dototate cu tot ce are nevoie un elev, la început an școlar. Donația s-a făcut către asociația „Cetatea Voluntarilor“ Arad care a modernizat printr-o campanie amplă, mai multe unități spitalicești, între care, secția Infecțioase.

„Au pregătit ghiozdanul cu cele necesare pentru cei care vor merge la școala mai târziu, din cauza spitalizării in Secția de Boli Infecțioase Copii Arad. Cei mici internați au primit cu bucurie, vizita băieților Iacob Florin și Cristian Bustea! Au reușit să îi surprindă și să le aducă bucurie UTA Arad , Alexandra Timar si Arhiepiscopia Aradului, prin părintele Gligor Gheorghe“, a spus Anamaria Popa, președintele asociației „Cetatea Voluntarilor“.

Datorită campaniei umanitare de strângere de fonduri, derulată de „Cetatea Voluntarilor“, secția de Neonatologie este în plin proces de modernizare.

Secția de Neonatologie a Spitalului Matern funcționează din anul 1919 și până acum, de 100 de ani, aceasta nu mai fusese inclusă în lucrări ample de reabilitare. Pe proiectul umanitar al asociației „Cetatea Voluntarilor“, care a strâns fonduri substanțiale, lucrările au demarat în vară.

Va exista o biberonerie nouă care va servi toata secția.  Secția de Neonatologie va avea un izolator unde stau copiii cu boli contagioase, trei boxe de nou născuți matur (n.a nascuți la termen), precum și o boxă pentru prematuri – copii născuți înainte de termen. De asemenea, secția va dispune de un depozit de lenjerie curată, întrucât de aici pleacă zilnic 60 de seruri de lenjerie.

În prezent, lucrările presupun amenajarea interioară – zugrăvirea saloanelor. Ca să-și aducă contribuția la reabilitarea secției, arădeni pot trimite SMS la 8864, cu textul DRAG!

 

Recomandările redacției