UTA și FCC Baschet Arad vor beneficia de finanțarea promisă de municipalitate

0
223

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț dă asigurări că atât UTA cât și FCC Baschet Arad vor beneficia de finanțarea promisă de municipalitate. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a acestei luni, programată să aibă loc în data de 30 septembrie, se va afla proiectul de hotărâre privind alocările bugetare necesare funcționării celor două cluburi private. În cazul în care până la respectiva dată, Primăria Arad nu va primi un răspuns favorabil din partea Consiliului Concurenței, atunci finanțarea cluburilor se va face prin bugetarea Centrului Municipal de Cultură.
„Așa cum am spus în repetate rânduri, Primăria Arad rămâne un partener serios al echipelor sportive de frunte ale Aradului, drept pentru care într-o formă sau alta banii promiși vor ajunge la ele”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
Alexandru Meszar, coordonatorul proiectului UTA și totodată candidat la funcția de primar al Aradului se îngrijora zilele trecute, când a vorbit despre greutățile cu care se confruntă clubul, după ce sumele promise de autoritățile locale încă nu au fost onorate.
„Aradul este situat într-o zonă a țării unde gentleman-agreement-ul funcționează. Când am făcut echipa, bugetul și planurile pe acest sezon, ne-am bazat pe sumele promise public. Nu îmi vine să cred că că aceste sume nu vor ajunge la club în timp util. Tot public a fost anunțat că s-a găsit o soluție, printr-o lege nouă, valabilă doar pentru anul 2020, care spune clar și limpede că administrațiile locale, atât județene cât și municipale, pot acorda sume de bani cluburilor direct prin hotărâre de consiliu. Noi îndeplinim toate condițiile să fim eligibili pentru acest fonduri. Trebuie doar să fii pozitiv și să cauți soluții, nu piedici”, a declarat, Alexandru Meszar.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.