petschovskyPrefațat cu câteva zile înainte de mijlocul lui noiembrie, Memorialul dedicat în fiecare an lui Iosif Petschovsky aduce duminică la Arad nume de marcă din fotbalul românesc.
Gyuri Vaczi și utiștii de lângă el  l-au invitat pe fostul internațional Sandu Boc la Arad. Bihoreanul care a cucerit titlul național cu Petrolul Ploiești și Universitatea Craiova, plus o Cupă a României cu Rapid, își face o echipă din fotbaliști cunoscuți, în frunte cu Miodrag Belodedici, Romulus Gabor sau Iosif Rotariu, pe lângă alte nume importante, prietene ale arădenilor, gen Ioan Petcu, Titi Varga, Romulus Buia, Petre Vlătănescu, Tavi Roșca, Octavian Popescu.
„Sperăm să-i avem lângă noi pe Ladislau Petschovsky, Emerich Jenei, Ioan Igna sau Paul Popovici, dar și pe Marcel Pușcaș, din partea Federației Române de Fotbal”, a spus Vaczi.
UTA Old Boys contra Prietenii lui Sandu Boc se joacă duminică, 30 noiembrie, de la 15,00, imediat după finala Cupei de Crăciun, ultimul act al competiției pe care o organizează Atletico Arad. Finala copiilor îi are la festivitate pe Flavius Domide, Mircea Axente sau Gabor Biro, care le vor oferi premii celor mai buni dintre cei buni. Domide a jucat cu Boc în echipa națională, inclusiv în acel Anglia – România 1-1 din ianuarie 1969, de pe Wembley. „Boc a fost un coleg bun, a debutat într-un meci la Arad într-un meci UTA – Petrolul din 64”, și-a amintit legendarul fotbalist arădean.
„M-ar bucura prezența Galeriei, așa cum a fost cu Craiova Ma­xima”, a mărturisit antrenorul Mihai Țîrlea, menționând că e posibil ca meciul chiar să se transforme ad-hoc într-un mini-turneu, datorită numărului mare de utiști din echipa de Old Boys! „Porțile sunt deschise pentru toți care au jucat la UTA. Mă bucur că, recent, Claudiu Drăgan a făcut pasul spre noi. Eu îi aștept pe toți!”, a mai spus cel care împarte banca tehnică a veteranilor împreună cu Sandu Gaica și Marius Grad.
Avancronica Memorialului a încheiat-o Christos Metskas, singurul utist care a jucat cu Iosif Petschovsky la UTA. „În 1957, la 19 ani, eu și Țîrlea senior am fost promovați la UTA și am avut ocazia să jucăm cu Petschovsky în echipă. L-am cunoscut foarte bine, de departe a fost cel mai complex jucător al României, făcea și apărarea foarte bine. Era de mare caracter, ajuta tinerii, cărora nu le era ușor să fie asimilați într-un asemenea vestiar”, l-a evocat „Grecul”.
Centrul Municipal de Cultură Arad și Primăria Arad sunt lângă Old Boys UTA pentru ediția din 2014 a Memorialului „Iosif Petschovsky”.

Recomandările redacției