UTA şi Rapid sunt favoritele caselor de pariuri pentru promovarea în Liga 1

0
302

21 de etape au trecut din acest sezon al Ligii 2, puţin peste jumătate, iar în pauza de iarnă s-a intrat cu un podium completat de echipe puternice din eşalonul secund. Două foste campioane ale României, UTA, respectiv Rapid, ocupă locurile 1, respectiv 3, iar pe 2 se situează o altă fostă prim-divizionară, CS Mioveni. Primele două poziţii duc direct în Liga 1, iar a treia duce la barajul pentru promovare.
De această dată n-a mai fost loc de mari surprize, spre deosedire de precedentele trei ediţii ale Ligii a II-a, când pe locurile direct promovabile s-au clasat Sportul Snagov şi Aca­demica Clinceni (2018/2019), Dunărea Călăraşi şi FC Hermannstadt (2017/2018) şi Juventus Bucureşti şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (2016/2017).
Surprize pot fi considerate clasările mo­deste ale cluburilor Pandurii Târgu Jiu (locul 19, ultimul) şi Concordia Chiajna (locul 16, ultimul retrogradabil), ambele fost prim-divizionare, Universitatea Cluj (locul 13) sau Dunărea Călăraşi (locul 11), şi aceasta din urmă căzută în vară din Liga 1. Dar şi prezenţa Petrolului pe locul 8 este una ruşinoasă, având în vedere că trupa ploieşteană pleca la începutul sezonului cu statutul de mare favorită la promovare. La fel ca ”U” Cluj, poate cea mai mare dezamăgire a campionatului.
UTA, Rapid, CS Mioveni şi Petrolul, ordinea caselor de pariuri
Pauza de iarnă nu aduce analize şi concluzii doar la cluburile din Liga a II-a. Şi bookmakerii au afişat noi cote pentru favorite la promovarea în Liga 1. Casele de pariuri văd, în acest moment, altfel lupta din partea a doua a sezonului pentru accederea în prima ligă.
La fel cu o arată clasamentul Ligii a II-a, UTA este considerată de bookmakeri principala favorită la clasarea pe locul 1 şi la finalul sezonului. Ocupanta locului 2, CS Mioveni, are abia a treia şansă, în timp ce Rapid, clasate pe locul 3 acum, e văzută cu a doua şansă la câştigarea campionatului. Cu alte cuvinte, Rapid poate promova direct chiar şi dacă termină pe locul 2, în timp ce Mioveniul ar merge la baraj.
Cu a patra şansă la câştigarea Ligii a II-a în acest moment este văzută Petrolul, cu toate că echipa ploieşteană se situează acum abia pe locul 8, la zece puncte în spatele liderului UTA, cu 16 meciuri rămase de disputat în 17 etape.
Echipe mai slab clasate în Liga a II-a, dar văzute mai bine de casele de pariuri
La fel ca în cazul Petrolului, dar nu atât de spectaculos, interesant este şi faptul că, faţă de clasările reale din acest moment, anumite echipe mai slab situate în Liga a II-a sunt văzute mai bine de bookmakeri.
De exemplu, Turris (locul 5) are o medie mai bună a cotelor decât Campionii FC Argeş (locul 4), chiar dacă echipa din Piteşti stă mai bine acum în clasament. În aceeaşi situaţie este şi Metaloglobus (locul 7) faţă de ASU Poli (locul 6), echipe cu acelaşi număr de puncte, dar timişorenii sunt superiori datorită golaverajului. Dar şi SCM Gloria Buzău (locul 10) faţă de Farul (locul 9) sau Viitorul Pandurii (locul 12) şi ”U” Cluj (locul 13) faţă de Dunărea Călăraşi (locul 11).
Pandurii şi Sportul Snagov, ca şi
retrogradate. CSM Reşiţa, cotată ca a treia echipă care pică în Liga a III-a
Situaţia retrogradării este destul de clară pentru casele de pariuri cel puţin în privinţa a trei echipe care vor lua drumul Ligii a III-a la finalul sezonului. După retragerea clubului Daco-Getica, din Liga a II-a vor mai pica în această ediţie doar patru formaţii. În pauza de iarnă, aceste poziţii sunt ocupate de Pandurii, Sportul Snagov, CSM Reşiţa şi Concordia Chiajna.
Dacă Pandurii Târgu Jiu şi Sportul Snagov sunt considerate ca şi retrogradate, CSM Reşita este cotată ca a treia echipă care va pica în Liga a III-a.
Lupta pentru evitarea ultimei poziţii retrogradabile este văzută a se da între Concordia, Ripensia şi Csikszereda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.