Fiindcă la precedenta pauză a toamnei cauzată de meciurile echipelor naționale, Universitatea Cluj a cerut amânarea partidei cu UTA ca urmare a convocărilor lui Telcean (U 19) și Dur-Bozoancă (U 21), arădenii au adunat nu mai puțin de trei restanțe în campionatul ligii secunde. Echipa fanion a Aradului e echipa cu cele mai puține partide după 11 runde (8) și implicit cu cel mai infernal program până la pauza de iarnă, ce începe pe 7 decembrie.
Până atunci sunt 52 de zile în care „roș-albii” vor disputa nu mai puțin de 13 partide pe puncte, majoritatea dintre ele în luna noiembrie, nu mai puțin de 9 (?!).
„Acest program încărcat este o provocare pentru staff-ul tehnic. Este o premieră și pentru noi un astfel de program, dar am foarte mare încredere în băieți, fiindcă îi văd că își doresc să joace și să o facă cât mai bine. Trebuie să fim atenți la detaliile procesului de pregătire în această perioadă. Deocamdată suntem în grafic, dar luna noiembrie va fi una infernală. O să jucăm și o să călătorim în permanență, însă trebuie să fim pregătiți să facem față acestei provocări. În plus, vom avea me­ciuri foarte grele. Chiar le spuneam și băieților că pentru noi urmează o a doua parte de tur cu partide împotriva a 8 dintre primele 10 echipe clasate, plus ASU Poli. Vor fi meciuri echilibrate, în care 100% consumul energetic va fi mare sau foarte mare, iar de aceea este important să gestionăm noi, împreună cu staff-ul medical, foarte bine ceea ce se va întâmpla în această perioadă. Și jucătorii trebuie să conștientizeze că viața lor extrasportivă, tot ce se întâmplă în afara stadionului, reprezintă un detaliu extrem de important în ceea ce privește starea lor fizică în această perioadă încărcată”, a punctat Gyuszi Balint.
Chiar dacă a fost spectatoare în ultimele două runde, când ar fi trebuit să întâlnească Rapidul, în deplasare și pe Chiajna, acasă, UTA a rămas pe podium. Având strânse 19 puncte, arădenii sunt pe locul 3, la 6 lungimi de undă de liderul Turris și 4 de a doua clasată, CS Mioveni, însă cu trei partide mai puțin disputate decât cele două formații din fața sa. „Într-adevăr, rezultatele indirecte nu au fost tocmai rele atâta timp cât noi nu am jucat și am rămas pe podium. Pe de altă parte, însă, clasamentul este foarte strâns, iar de la locul 3 până la locul 9 sunt doar trei puncte. Așadar, este important să avem constanță în rezultate și de acum încolo. Știm că dacă ne-am câștiga restanțele am fi pe primul loc, însă, totuși, este o distanță mare până acolo. Cei de la Turris vor face tot posibilul să își mențină poziția de lider, mai ales că distanța dintre ea și locul 2 s-a micșorat în urma rezultatelor de sâmbătă. În parcursul nostru va fi important și factorul psihologic. Înainte de fiecare meci încerc să le transmit jucătorilor că suntem cei mai buni din acest eșalon și nu vorbesc doar de dragul de a vorbi. Cred că jucătorii prezenți în acest moment în vestiarul echipei UTA au o calitate certă pentru acest nivel și trebuie să demonstrăm acest lucru prin rezultate”, a completat antrenorul „Bătrânei Doamne”.
Într-adevăr, la cum arată clasamentul la zi a ligii secunde, între cei 8 adversari întâlniți până acum de „roș-albi”, doar doi sunt în Top 10, respectiv CS Mioveni și Petrolul Ploiești. Restul urmează să fie întâlniți în încărcata perioada ce urmează, plus Chiajna, ASU Poli, U. Cluj și Reșița.

Recomandările redacției