Vechile glorii ale echipelor UTA și Vagonul și-au dat întâlnire pe parchetul Sălii Sporturilor Victoria pentru a evoca amintirea marelui Ladislau Brosovszky. De altfel, înainte de a se înfrunta la „baionetă”, foștii fotbaliști ai Aradului au dus o floare și au spus o rugăciune la mormântul golgheterului all-time al „Bătrânei Doamne” în Divizia A.
Chiar dacă anii au trecut peste Vânătoru, Țârlea, Gaica, Nadiu sau Bora, meciul în sine a fost extrem de spectaculos, cu șase goluri. Ca să nu se supere nimeni, scorul final a fost 3-3, după reușitele semnate Stupar, Nădăban și Vânătoru, la UTA, respectiv Bora și juniorul Zopota (2). Astfel, „Cupa Centenarului” pusă la bătaie de Gyuri Vaczi și Old Boy’s UTA, a fost împărțită frățește de cele două combatante la repriza a treia desfășurată la „mansarda” Polivalentei. Ioan Bedea, Iosif Gyenge, Mihai Jivan, Dușan Radin, Aurel Nădăban, Viorel Sima, Adrian Ungur sau Mihai Szucs au fost în postura de foste glorii spectatoare.
Bineînțeles, buna dispoziție a fost la ea acasă pe toată durata partidei, ținta glu­melor fiind în special Sandu Țamboi, care
s-a prezentat cu ghete cu crampoane inadec­vate parchetului. Conform jurnalistului Ovidiu Păcurariu, Ionuț Popa ar fi trebuit să fie și el în teren pentru Vagonul, dar a fost exclus în cele din urmă pentru abateri disciplinare repetate. Totuși, „Mister”, ca și restul participanților la această acțiune de suflet, s-a ales cu o diplomă și… o strângere de mână caldă.
Din păcate, a existat și o victimă colate­rală în persoana lui Dan Stupar, care s-a ales cu întindere la mușchii fesieri, dar după ce a fost tratat de soție cu… zăpadă și dușul de rigoare a fost ca nou.
Au jucat:
UTA: Szabo, Lupu – Stupar, C. Nădăban, Țârlea, Lazăr, S. Bogoșel, Vânătoru, Gaica, Lazăr. Antrenor: Gabor Biro
Vagonul: Dușan, Țamboi – Bora, Nadiu, C. Bogoșel, Gornic, Barna, Zopota. Antrenor: Ionuț Popa. Director tehnic: Ovidiu Păcurariu
Arbitru: Marcel Vida

Recomandările redacției