uta_stadion_nouDe trei luni de zile, unul dintre marile branduri ale Aradului are un nou patron, dar nimeni din conducerea orașului nu este curioasă să-l cunoască, să-l întrebe de sănătate. Mai mult, nici ceilalți „oficiali” ai „Bătrânei Doamne” nu au fost chemați la Primărie pentru o discuție despre lucrările de modernizare necesare includerii arenei din Calea Aurel Vlaicu în circuitul Ligii 1 sau vis-a-vis de proiectul noului stadion. Ca să nu mai vorbim despre suma cuvenită echipei an de an , adică cei aproximativ 230 de mii de euro.
Pe lângă nemulțumirile ce le-a avut față de ceea ce a găsit la club în luna ia­nuarie, Adrian Marțian recunoaște – voalat, de această dată – că i-ar fi plăcut să afle și planul de bătaie al autortăților locale când vine vorba mai ales de arena „Francisc Neuman”. „Mi-am propus un proiect pe termen lung, păi trei-patru ani durează numai noul stadion. Numai că personal habar nu am ce va fi cu acest stadion, când încep, dacă încep lucrările și când se preconizează să fie gata. Degeaba ne propunem noi să evoluăm într-o cupă europeană, să le aducem la Arad pe Real Madrid, Barcelona sau Manchester United, dacă nu avem unde. Pe mine nu m-a chemat nimeni de la Primărie să-mi zică ceva. Nici nu aștept să-mi dea cadouri sau altceva, dar echipa cred că merită niște condiții mai bune. Dacă nu le vom avea, vom muta echipa altundeva, la Cluj sau la Dej ce să facem?”, a spus mai în glumă mai în serios patronul „textiliștilor”.
Dar, omul de afaceri clujean nu știe dacă în acest an va intra și acea sumă (infimă – dacă o comparăm o cea venită de la autoritățile din Timișoara sau Târgu Mureș) în contul clubului fanion al Aradului. „Am auzit că anul trecut s-au alocat vreo 200 de mii de euro, dar eu nu am mai găsit nici un leu în club. Cine i-a cheltuit să fie sănătos, eu știu că până acum nu m-a ajutat nimeni cu nimic. Am scos bani din propriul buzunar, inclusiv pentru salarii la antrenorii de copii și juniori sau deplasările echipei. Eu știu dacă o să-i mai recuperez vreodată? Am auzit că nu s-a făcut bugetul orașului sau nu știu mai ce. Credeți-mă, nu sunt la curent cu aceste lucruri, poate Gio știe mai multe. Eu, însă, mă zbat ca această echipă să promoveze vara asta. Fac tot ce ține de mine, iar dacă nu este posibil o s-o luăm de la capăt la anul. În vară o să fac și un audit serios, să văd exact cum stăm. Împreună cu Falub vreau să fac un club serios, pe criterii de performanță”, a mai afirmat Marțian, care și-a adus aminte și de starea clubului de acum câteva săptămâni. „Dacă nu veneam acum în iarnă, voi, UTA, nu aţi mai fi existat. Am venit când ni s-a cerut ajutorul. Puteam veni ca şi alţii, la mişto… Sunt şocat cum oamenii din club au stat un an şi nu au primit niciun ban. Merită toată aprecierea. Cred că numai datorită lui Falub au rămas aici câţiva jucători şi, de asemenea, sunt foarte mulţumit de activitatea lui Gheorghe Constantin”, a adăugat finanțatorul arădenilor.
„Tot ce mi-aș dori este să ne batem până în ultima etapă, iar dacă vom promova va fi o mare realizare. Cu toții știm cum și de unde am plecat în această iarnă, ce jucători importanți au sosit de când a preluat domnul Marțian echipa. Sperăm să nu fie prea târziu. Oricum, în acest moment avem a patra șansă la promovare, după Corona, Poli și Măciuca și totuși trebuie să ne gândim doar la meciurile noastre. Dacă le câștigăm toate, s-ar putea să realizăm ceva frumos”, a spus și Adrian Falub în legătură cu obiectivul imediat al UTA-ei.

Recomandările redacției