UTA – U. Cluj, cu sau fără spectatori?: „Ne conformăm tuturor măsurilor, sănătatea – pe primul plan”

0
215

Pentru a ține în frâu epidemia de coro­navirus, Guvernul României a interzis întâlnirile publice cu mai mult de 1.000 de per­- soane. Decizia afectează inclusiv întrecerile sportive, iar Liga Profesionistă de Fotbal a decis deja ca toate meciurile de fotbal din Liga 1 să se desfășoare cu porțile închise cel puțin până la finalul lunii martie. Și Federația Română de Fotbal a postat pe contul de Facebook un comunicat despre această interdicţie dictată dinspre MAI: „În urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale, Federaţia Română de Fotbal a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competiţiile pe care le organizează. De asemenea, pentru partida România U21 – Danemarca U21, vânzarea biletelor a fost suspendată.”
În comunicatul FRF nu se specifică însă pe ce perioadă intervine această interdicție, iar în joc ar putea intra Direcția de Sănătate Publică la nivelul fiecărui județ, care poate decide, de la caz la caz, dacă porțile stadioanelor rămân deschise pentru cel mult 1.000 de oameni. La Arad, o șe­dință operativă în acest sens ar trebui să aibă loc marți sau miercuri, când – probabil – vom avea și o decizie privind accesul spectatorilor la meciul de fotbal UTA – Universitatea Cluj, de sâmbătă, de la ora 15, de pe Arena „Motorul”, din cadrul rundei a 25-a a Ligii a II-a.
Așadar, Clubul UTA și jucătorii pregătiți de Laszlo Balint vor fi puși în fața faptului împlinit. Există, însă, și o reacție preliminară din partea conducerii „roș-albilor”. „Măsurile naționale luate privind organizarea eve­nimentelor sportive afectează activita­tea noastră, atât financiar cât și sportiv. Publicul arădean a contribuit major la obținerea rezultatelor noastre. Zilele următoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgențe va decide dacă meciul cu U Cluj de sâmbătă, de pe teren propriu, se va disputa fără spectatori, sau cu spectatori, în limita a 1.000 de persoane. Ne vom conforma tuturor măsurilor impuse, deoarece sănătatea suporterilor noștri este cea mai importantă pentru noi. Vă vom ține la curent cu evoluția evenimentelor”, ne-a declarat Alexandru Meszar.
UTA a avut o medie de 2.800-3.000 de spectatori la meciurile de pe teren propriu, unde liderul ligii secunde a avut o singură sincopă în tot sezonul: 1-1, cu CS Mioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.