Pe 9 martie, Federația Română de Fotbal luase hotărârea de a întrerupe toate competițiile de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor, însă cum acest lucru nu se va mai întâmpla până în septembrie, s-a luat și decizia de „înghețare” a tuturor competițiilor juvenile, cu o singura excepție. Singura întrecere ce s-ar putea relua este Liga Elitelor U19 și asta pentru că UEFA insistă ca Federațiile să-și desemneze respectând criteriul sportiv participantele la competițiile continentale, respectiv Youth League.
Așadar, echipa de juniori mari a UTA-ei încă poate spera în visul ei, acela de a câștiga o medalie națională la finalul acestui sezon, indiferent de când va fi acesta. Elevii lui Sandu Gaica, Adi Ungur și Sandu Țamboi sunt pe primul loc în seria de Vest a Ligii Elitelor și ar avea șanse mari să acceadă în „careul de ași” la finalul play-offului,
În schimb, dintre grupările arădene afectate de „înghețarea” Ligii Elitelor, respectiv Viitorul Under 16 și U15, Ineu U15, Atletico U 15 și UTA U17 și U16, aceasta din urmă are cele mai mari regrete. „Puștii” pregătiți de Dinu Donca, Costel Bogoșel și Sandu Țamboi sunt și ei lideri în seria a III-a și aveau, la rândul lor, șanse mari de a ajunge printre cele mai bune patru echipe pe țară. „Decizia de azi a FRF ne-a cam lovit în moalele capului. Sigur că sănătatea și siguranța copiilor rămân cele mai importante, dar, pe de altă parte, se duce pe apa sâmbetei un an de muncă grea și mai ales speranțele îndreptățite într-un loc pe podiumul național. Pe lângă orele de antrenamente în care au fost implicați băieții și noi, antrenorii, mai sunt șterse – oarecum – cu buretele și investițiile făcute de club în această grupă și nu au fost deloc puține. În fine, tot sportul, toate echipele au de suferit de pe urma pandemiei, dar când te lovește direct pe tine, parcă te arde și mai rău. Oricum, noi vom continua să facem cele două antrenamente zilnice, online, bazate în special pe forță, iar când ni se va permite să ne antrenăm din nou cu toții, cu siguranță ne vom vedea și în aer liber. Rămâne regretul acestui an pierdut, însă trebuie avut în continuare grijă de băieți și carierele lor fotbalistice”, ne-a declarat Dinu Donca, pe care l-am prins chiar în momentul în care conducea antrenamentul de seară al elevilor săi prin aplicația zoom. Colțea Brașov, Viitorul Constanța și Dinamo ar fi fost echipele cu care, probabil, UTA s-ar fi duelat pentru trofeul național la Liga Elitelor Under 17.
FRF-ul a oprit absolut toate competițiile rezervate copiilor și juniorilor, inclusiv cele feminine sau ce implică elevi. Bineînțeles și echipele de futsal spun stop.

Recomandările redacției