Duminică, au intrat în teren echipele U17 și U19 ale UTA-ei pentru meciurile din Liga Elitelor contra celor de la Ardealul Cluj. De această dată, surpriza plăcută au realizat-o puștii lui Mircea Aslău, care au înregistrat primul succes din actualul campionat.
Absențe grele la Under 19: UTA – Ardealul Cluj 0-3
Pe arena din Sânnicolau Mic, juniorii mari ai UTA-ei au dat piept cu cei de la Ardealul Cluj. În ciuda numeroaselor absențe (Obrad – suspendat, Onuțan și Petcuț – accidentați), meciul a fost unul echilibrat. Ocazii de a marca au fost de ambele părți, Nagy și Teodorovici trecând în câteva rânduri pe lângă deschiderea scorului.
Repriza a doua părea să urmeze același curs, însă bara clujenilor din minutul 65 parcă a prevestit deznodământul final. Pe fondul unui joc dur al adversarilor, tolerat de centralul partidei, a căzut și golul, în minutul 71. Juniorii antrenați de Bogoșel, Petcuț și Țamboi au ieșit și mai mult la joc, încercând să restabilească egalitatea. Expusă contraatacurilor, UTA a fost taxată în minutele 87 și 90, scor final 0-3.
„Am avut un meci dificil, contra unei echipe bune. Am avut o primă repriză reușită, însă am ratat mult. Din păcate, în partea a doua am cedat pe final, fiind depășiți pe câteva contraatacuri. Felicităm echipa adversă, dar scorul nu reflectă situația din teren”, a spus la finalul partidei Costel Bogoșel.
UTA U19: Creța – Haraseniuc, Sabău, Dardai, Pașcu – M. Popa – Gruiescu, Moraru, Miculescu, Teodorovici – Nagy. Au mai jucat: Răzban și Lazăr.
Deblocare după cinci dușuri reci: UTA – Ardealul Cluj 2-1
Trupa antrenată de Mircea Aslău a reușit prima victorie din această ediție a Ligii Elitelor U17. Adversari au fost juniorii de la Ardealul Cluj. Utiștii au început foarte bine meciul și au controlat partida. Contrar cursului jocului, în minutul 35, atacantul oaspeților prinde o „folha seca” din afara careului care îl lasă spectator pe Iucie. Replica utistă vine de la Jula, care după o pivotare în careul advers trimite mingea la colțul scurt.
În partea a doua a meciului jocul s-a echilibrat, cu un plus pentru UTA care a ratat câteva ocazii de a înscrie. Cu cinci minute înainte de final, Rotea scapă singur în urma unui contraatac, intră în careu de unde înscrie pe lângă portarul clujean.
UTA U17: Iucie – Pătlăgică, Că­ciulă, Turc, Palea, Merca, Maier, C. Moldovan, Cleuță, Rotea, Jula. Au mai jucat: Gădărici, T. Moldovan, Irimia
„Este o victorie importantă pentru moralul băieților, mai ales că în ultima perioadă am avut parte doar de dușuri reci. Mă bucur că am reușit să revenim după ce am fost conduși cu 1-0. Copiii sper să prindă încredere și să facem cât mai multe meciuri bune în această competiție”, a declarat la finalul partidei Mircea Aslău.

Recomandările redacției