A treia serie utistă în cantonamentul de la Mallnitz a început în weekendul trecut, cu UTA 2000 și UTA 2006 (antrenor Sorin Botiș) în rolul protagonistelor. Cele două gru­pe au facut schimb de camere la Pensiunea Uhl din stațiunea austriacă cu cele de 2001 și 2002, care vor continua pregătirea pe plan local.
De trupa pregătită de Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Sandu Țamboi se leagă speranțele fotbalului arădean privind prezența în noua ediție Ligii Elitelor Under 19. Perspectivele nu sunt, însă, prea bune și asta pentru că echipa se confruntă cu importante probleme de efectiv. 12 sunt jucătorii pe care cei trei antrenori se bazează la Mallnitz, între care și patru achiziții. Vorbim despre George Haraseniuc (ex. Siret – Liga 4-a Suceava), Roberto Tudor (revenit din Italia, unde a fost plecat cu familia) și Marian Lazăr (de la juniorii lui Glogovăț). Adică un fundaș dreapta, un mijlocaș stânga și un vârf. Covaci a re­venit și el de la Viitorul după numai o jumătate de an, ceilalți fotbaliști care s-au îmbarcat fiind: Creța, Debre – Sabău, Onuțan, C. Popa, Gruiescu, Nagy și R. Petcuț.
Din diferite motive, Obrad, Frai, Stan și Țuța nu au putut face deplasarea în Țara lui Mozart, iar revenirea în circuit al lui Faur e amânată de o accidentare mai veche. Totodată, UTA s-a despărțit de Cocean și Țârlea. Așadar, arădenii ar putea avea mari emoții legate de calificarea în Liga Elitelor, ținând cont și de experiența nefericită de anul trecut, când – de altfel – lotul era mult mai puternic cu jucătorii născuți în anul 1999. (C.M.)

Recomandările redacției