Așa după cum am anunțat, meciul UTA – Chindia Târgoviște, care va avea loc luni după-amiază, se va desfășura cu porțile închise din cauza deciziei Comitetului pentru Situații de Urgență care a decis că până și vaccinații reprezintă un pericol pentru ei înșiși și pentru ceilalți în interiorul stadioanelor. În baruri, restaurante, mall-uri, săli de fitness, instituții publice, cei aflați în această categorie sunt la adăpost: doar la meciuri, acolo pericolul infectării și răspândirii se activează subit și pentru vaccinați.

Din păcate rezistența la această decizie care, dacă nu este abuzivă e măcar discutabilă, a fost inexistentă. Nici Ministerul Tineretului și Sportului, nici ligile și federațiile, nici cluburile n-au reacționat; asta probabil pentru că cele cu adevărat afectate de lipsa spectatorilor sunt foarte puține iar cele în cauză preferă să nu se lupte cu morile de vânt.

În această categorie poate fi inclusă și UTA. Cele mai multe meciuri disputate în acest sezon de echipa arădeană s-au disputat fie cu casa închisă fie foarte aproape de capacitatea maximă permisă de regulamentul aflat în vigoare la acel moment. De asemenea prezența publicului s-a simțit și în impulsul moral dat echipei. Însă dincolo de acest aspect, clubul pierde, prin decizia autorităților, și o sumă importantă de bani, care ar fi fost obținută din comercializarea biletelor de meci.

Dacă suportul moral din partea tribunelor nu poate fi acoperit, pierderea financiară este una care poate fi surmontată prin generozitatea suporterilor, mai ales că aceștia s-au mai mobilizat și cu alte ocazii, cum ar fi strângerea sumei necesare pentru plata diferitelor amenzi primite de club. Tocmai de aceea, UTA a anunțat că scoate la vânzare, pentru acest meci, bilete virtuale care pot fi achiziționate de suporteri, ca o formă de sprijin a clubului. Prețurile biletelor sunt următoarele:

  • Peluza „Iosif Petschovsky“ – 10 lei
  • Tribuna 2 – 20 lei
  • Tribuna 1 „Coco Dumitrescu“ – 30 lei
  • Zona VIP – 100 lei

Biletele pot fi achiziționate online începând de joi, ora 10.00 (pe site-ul clubului, uta-arad.ro, secțiunea ticketing) dar și fizic, de la sediul clubului din Calea Victoriei, nr. 20, vineri și luni în intervalul 10.00 – 14.00

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției