Bătrâna Doamnă a stârnit destule aprecieri în acest debut de sezon din partea microbiștilor și specialiștilor din toată țara datorită calității jocului prestat însă impresia artistică nu ține loc de puncte în clasament. După trei etape consecutive fără victorie, UTA a coborât în afara locurilor de play-off. Chiar dacă reprezentanții clubului s-au ferit să declare că au ca obiectiv calificarea între primele 6 echipe ale campionatului, antrenorul Laszlo Balint nu se împacă deloc cu ideea alunecării sub această linie de demarcație și vrea ca echipa sa să revină în plutonul fruntaș încă din acest weekend. Pentru a se întâmpla acest lucru UTA are nevoie de victorie în partida de mâine cu Dinamo iar acesta este misiunea trasată de antrenor elevilor săi.

Tehnicianul echipei arădene știe de ce are nevoie echipa sa pentru a-și îndeplini obiectivul în această partidă: „Trebuie să fim mai eficienți mai ales în ultimii 20 de metri. Am insistat toată săptămâna pe eficiența momentului de finalizare. Sper să fim mult mai pragmatici.“ a declarat Balint care a fost pus pe gânduri de faptul că UTA, deși a dominat, copios pe alocuri, meciul cu CFR, creându-și numeroase ocazii de gol, a terminat meciul învinsă și fără gol marcat.

Sigur că, deși se desfășoară în deplasare, partida de mâine ar părea, la prima vedere, mai ușoară pentru arădeni în comparație cu testul de duminica trecută în fața campioanei. Dinamo se află în degringoladă totală, venind după 7 înfrângeri consecutive în Liga 1, două dintre ele, cu FCSB și etapa trecută cu CS Universitatea Craiova, chiar la scoruri rușinoase. Cu toate acestea Laszlo Balint nu crede că UTA va avea un meci ușor, dimpotrivă: „Dinamo e o echipă care joacă fotbal atâta timp cât se menține echilibrul în teren și pe tabelă, are jucători buni de la mijloc în sus, au adus în ultima vreme fotbaliști care cunosc și spiritul Dinamo și nu în ultimul rând au numit în această săptămână un nou antrenor iar Mircea Rednic va aduce cu siguranță un imbold pentru ei din punct de vedere moral. Vor fi câini și la propriu și la figurat.“

Antrenorul principal al UTA-ei a mai afirmat de asemenea și că rămâne fidel principiului de a încerca să-și impună propriul stil mai degrabă decât să încerce să se „muleze“ după adversar, astfel că în acest moment nu se întrezăresc mari surprize tactice din punct de vedere al sistemului și al așezării în teren a echipei noastre.

Recomandările redacției