Utilajele INTECO HOLDING verifică permanent situația deszăpezirii

0
585

Voicu Sida 

Echipajele contractate de Consiliul Județean Arad verifică permanent, pe traseu, situația deszăpezirii. S-a dat startul la intervenții imediat după miezul nopții, când a început să ningă. Se intervine cu 17 utilaje echipate cu răspânditor și 18 încărcătoare!

Deși Consiliul Județean Arad este mulțumit de cum decurge deszăpezirea pe drumurile din județ, reprezentanții firmei INTECO HOLDING, firma contractată pentru a efectua deszăpezirea, susțin că lucrurile ar putea funcționa și mai bine. Raza de activitate a utilajelor de deszăpezire în județ este de 1.130 de kilometri, un perimetru mult prea mare de acoperit cu un număr atât de mic de utilaje. Au fost solicitate 18 autospeciale și 19 autoîncărcătoare. Pentru o acoperire optimă, ar mai fi nevoie de cel puțin încă o autospecială. Acest lucru este posibil, INTECO HOLDING deținând utilaje necesare pentru a acoperi deszăpezirea pentru încă un județ.

De asemenea, reprezentanții INTECO HOLDING atrag atenția asupra faptului că din cauza numărului insuficient de utilaje, au rămas descoperite localitățile Cermei, Mișca, Șepreuș și Sintea Mare, unde nu s-a mai putut ajunge deloc. Localitățile aparțin de sectorul Criș.

Sectorul Arad are alocate trei utilaje pentru răspândirea antiderapantului și patru încărcătoare. Pe sectorul Criș acționează două utilaje și două încărcătoare. La Ineu au ieșit pe teren trei utilaje și patru încărcătoare. Deszăpezirea pe sectorul Sebiș este asigurată de cinci utilaje și patru încărcătoare. Drumul Julița Mădrigești este deschis circulației, iar la Lipova acționează patru încărcătoare și patru utilaje. „Am solicitat operatorului care se ocupă de deszăpezire să intervină imediat cum a început ninsoarea. În funcție de condițiile meteo suntem pregătiți să suplimentăm numărul utilajelor pentru intervenții, în timp ce operatorul economic ne-a pus la dispoziție cinci vehicule pentru monitorizarea condițiilor de circulație de pe drumurile județene, acestea efectuându-se între orele 03.00-05.00 și 15.00-17.00. Momentan se circulă bine, nu sunt probleme, dar rugăm participanții la trafic să fie prudenți, să circule cu atenție, în condiții de iarnă!”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședintele CJA.

Voicu Sida

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.