Utiștii au plecat la Satu Mare și pregătesc plângeri penale pentru conducerea clubului dacă nu vor fi lăsați să joace

0
146

utanouObișnuindu-se cu ideea că prea curând nu-și vor vedea salariile restante, dacă nu niciodată dacă FC UTA SA va intra în faliment, jucătorii „Bătrânei Doamne” doresc să ducă la bun sfârșit competiția. Prin urmare, au umblat după banii necesari deplasării la Satu Mare și, într-un final, au făcut rost. Însă, apoi a mai intervenit o problemă, care nu a fost rezolvată până aseară și anume lipsa carnetelor de joc fără de care „textiliștii” nu au drept de joc.
Neagu: „Ne îngrădesc dreptul la muncă!”
După ce le-a dat impresia că înțelege nevoile și supărările fotbaliștilor, Dorin Micșa s-a mai întors odată ca la Ploiești. Cu scuza că mai are de recuperat niște mii de euro de la Adrian Marțian, administratorul special a ascuns carnetele de joc ale „alb-roșiilor” care au plecat spre Satu Mare pe cont propriu. Mai mult, „oficialul” arădenilor nu a mai răspuns la telefoanele mobile, lăsându-i – oarecum – pe Apostu et. comp. în aer.
Însă, fotbaliștii știu și lecția contraatacului, așa că, în cazul în care nu vor putea juca împotriva Olimpiei, vor crea la rândul lor mari neplăceri. „Nu pot să ne îngrădrească dreptul la muncă, trebuie să înțeleagă că avem familii, iar dacă rămânem în afara gazonului până la vară riscăm să nu ne găsim alte angajamente sezonul următor. Dacă am acceptat să ne antrenăm și să jucăm pe gratis, nu văd ce ar mai avea să ne reproșeze conducerea, așa că ar fi bine să nu mai facă tot felul de joculețe din acestea murdare. Nu ne impresionează, dimpotrivă, ne stârnesc sentimente de milă. Am discutat cu administratorul judiciar, care a fost de acord cu noi că nu ni se poate îngrădi dreptul la muncă. Dacă nu ni se vor da carnetele de joc și nu putem intra pe teren mâine (n.a. azi) vom face plângeri penale împotriva angajatorului, FC UTA SA, care în acest moment e reprezentată de administratorul special, Dorin Micșa. Dacă dânsul și domnul Marțian vor să joace, atunci să joace până la final. De miercuri vor avea în Instanță 20 de plângeri penale”, ne-a mărturisit George Neagu, căpitanul „textiliștilor”.
Apostu: „Suntem profesioniști, vrem să ne facem meseria”
„Vrem să ne facem meseria de profesioniști, sper să fim lăsați. Sau, cei care nu ne vor lăsa să jucăm și ar fi a treia oară, să-și asume acest lucru. Mergem să câștigăm la Satu Mare, vrem să păstrăm șanse de salvare de la retrogradare, nu cerem bani de deplasare, nu vrem decât să jucăm”, a spus și atacantul Bogdan Apostu. Tot din seria șicanelor puse de Adrian Marțian utiștilor se numără evacuarea din hotel al lui Olivian Surugiu, fotbalist care fost de la bun început alături de jucătorii care și-au cerut drepturile. În schimb, Ardelean, Oltean, Popescu și Horvat, fotbaliști care au jucat și vor mai întări grupa de juniori a lui Sandu Gaica la meciurile din Liga a II-a vor rămâne deocamdată la „Ardealul”.
Accent pe disciplina tactică
În calitate de antrenor de conjunctură, Neagu a pregătit tactica pentru disputa din „intermediară”. „Vom încerca să compensăm prin așezare în teren și disciplină tactică limitele de ordin fizic. Ca și valori individuale cred că suntem peste Olimpia, care, însă, e nucă tare pe teren propriu. Cert este că vrem să câștigăm și să ne apropiem de FC Bihor”, a adăugat experimentatul fundaș stânga, care mai nou evoluează în centrul liniei mediane pentru a compensa absența lui Zaluschi într-o formulă de joc 4-1-4-1. Boșneag – Feussi, Ola, Mardare, Diarra – Lazea, Monac, Popescu, Neagu, Surugiu – Apostu sunt utiștii care, pro­babil, vor începe confruntarea cu sătmărenii.
Arbitrii confruntării de astăzi, de la ora 17, sunt: Sergiu Popa (Aiud) – Bogdan Gheorghioiu (Timișoara) și Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă e Dănuț Maghiar (Baia Mare), iar observatori FRF – Mircea Ciglenean (Cluj) și Attila Kanyaro (Târgu Mureș).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.