În timp ce majoritatea fotbaliștilor divizionarelor secunde au intrat în vacanță, „internaționalii” au treabă la diferitele echipe reprezentative. Aradul e reprezentat la naționala mare de George Țucudean și Dennis Man, ultimul urmând să se alăture apoi și „tricolorilor” mici pentru Euro 2019. În Italia, sub comanda lui Mirel Rădoi, va ajunge și Adrian Petre, cel care tocmai a sărbătorit cali­ficarea în Europa League cu Esbjerg.
În schimb, UTA e reprezentată la naționala Under 18 de câte un jucător în fiecare compartiment. Selecționerul Laurențiu Roșu a apelat la fundașul stânga, Ionuț Gavrilă,
mijlocașul central defensiv, Denis Hrezdac și coordonatorul de joc, David Miculescu.
România Under 18 s-a reunit chiar ieri în vederea pregătirii meciurilor de verificare cu selecționata Georgiei. Cele două partide sunt programate pe 7 și 9 iunie, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, începând cu ora 18:00.
Tricolorii născuți în 2001 vor debuta în preliminariile Campionatului European Under 19 în luna octombrie, împotriva Spaniei, Serbiei și Lituaniei. Partidele se vor desfășura în Serbia, în perioada 8-14 octombrie, conform următorului program:
8 octombrie 2019: Spania – Lituania, România – Serbia
11 octombrie 2019: Spania – România, Serbia – Lituania
14 octombrie 2019: Spania – Serbia, Lituania – România
La Turul de Elită, programat în luna martie a anului 2020, se vor califica primele două clasate în cele 13 grupe și cel mai bun loc trei, cărora li se alătură Portugalia.
La Campionatul European Under 19, care se va disputa în luna iulie a anului 2020, se vor califica cele șapte câștigătoare ale grupelor împreună cu țara gazdă, Irlanda de Nord.

Recomandările redacției