utistisegaSâmbătă dimineață, fotbaliștii „Bă­trânei Doamne” au votat democratic în vestiar boicotarea antrenamentului. Practic, „alb-roșii” s-au prezentat doar în calitate de spectatori (pentru un sfert de oră) la partida dintre Șoimii Pâncota și juniorii republicani B ai UTA-ei, care s-au înfruntat timp de 90 de minute în lipsa adversarului ce trebuia să completeze „triunghiularul”.
Utiștii nu s-au mulțumit cu banii primiți vineri seara și asta pentru că majoritatea jucătorilor nu au încasat un salariu întreg, așa cum le promisese dejeanul. „Vestiarul nu înseamnă doar George Neagu și Bogdan Apostu, ci absolut toți jucătorii din vestiar. Am fost și suntem foarte uniți, inclusiv pe jucătorii care au plecat i-am considerat și simțit alături de noi. Nu înțelegem de ce foștii noștri colegi au dat unele declarații răutăcioase, dar asta contează mai puțin acum. Toți cei 15 jucători sub contract cu UTA au decis să nu ne dezbrăcăm astăzi (n.a. sâmbătă). Atât de destrămați suntem, încât nici măcar unul dintre fotbaliști nu a ales să se deze­chipeze… Avem și sprijinul supor­- terilor, deci e unitate la UTA. Deciziile nu aparțin numai lui Neagu și Apostu. Poate, noi am vorbit și, în același timp, ne-am agitat mai mult pentru binele clubului, dar lumea trebuie să ne perceapă pe toți cei care dorim cu adevărat binele UTA-ei ca un tot unitar. Mai spunem odată dacă e nevoie, Neagu și Apostu și-au luat și ei aceeași sumă ca și ceilalți fotbaliști din banii aduși ca sponzorizare la club în luna noiembrie. Inclusiv Firțu­lescu sau Țabără care astăzi ne fac cum ne fac”, a explicat Bogdan Apostu, cel care a obținut prin eforturi proprii 700 de milioane de lei vechi în luna noiembrie, bani care au ținut în viață clubul într-o perioadă în care pe Adrian Marțian îl durea în cot de UTA.
graficutaÎn jurul orei 11, fotbaliștii „Bătrâ­nei Doamne” au fost chemați la negocieri de conducerea clubului. În biroul lui Adrian Marțian au ajuns George Neagu, Bogdan Apostu, Alexandru Sălăjan și Ovidiu Popescu, după care l-au obligat pe dejean să-și ia un angajament de plată a salariilor întins până în luna iunie a acestui an. „Domnul Marțian și-a pus semnătura pe un grafic al plăților către fotbaliști. O singură zi se întârzie stârnește din nou vestiarul și, probabil, se va ajunge la situația de astăzi, adică la ne­res­pectarea programului de pre­gă­tire”, a adăugat Apostu. Conform acelui angajament de plată, „texti­liștii” ar trebui să mai treacă pe la casierie înainte de plecarea în can­to­namentul de la Debrecen, între 6 și 10 februarie. Cu acea ocazie, jucătorii și angajații clubului ar trebui să-și încaseze salariul întreg pe luna noiembrie și diferența pe luna octombrie.
În fine, fotbaliștii prezenți la conferința de presă ad-hoc organizată sâmbătă, la orele prânzului, au recunoscut că și ei, ca și restul oamenilor, au nevoie de bani ca să trăiască. „E normal ca pe lângă interesul UTA-ei, să ne gândim și la noi. Oamenii, indiferent de meserie, pri­mesc un salariu lunar pentru ceea ce fac. La fel suntem și noi fotbaliștii, care avem familii, copii, părinți sau frați de ajutat și facturi de plătit. Știind toate acestea, dar văzând și atitudinea antrenorului, eu și George nu ne mai puteam pune de-a curme­zișul în ușa vestiarului și să îndemnăm toți jucătorii să se antreneze cu Trică. Apoi cine le mai dădea bani fotbaliștilor? Noi doi? Personal nu mai am puterea să um­blu după bani, să țin în viață acest club. Nu cred că suntem deplasați dacă ne cerem măcar unul sau două salarii din cele restante. Iar unii fot­baliști mai au restanțe și dinaintea intrării clubului în insolvență. George Neagu e trădător că a luat 4 salarii în 12 luni și s-a antrenat și a jucat pentru UTA? Lui Marcu i-am cumpărat cărucior pentru copilul mic împreună cu suporterii. Oamenii știu prea puțin din toate aceste lucruri. Pentru majoritatea lor UTA și fotbalul e un hobby, pen­tru fotbaliști înseamnă unica sursă de venit”, a adăugat Apostu.

Recomandările redacției