Utiștii, mai catolici decât Papa și… ROAF-ul: De ce nu a fost în lot Scutaru la Suceava și alți fotbaliști eliminați în Cupă au jucat în campionat?

0
271

Că unele regulamente sunt interpretabile în fotbalul românesc nu mai e un secret pentru nimeni. Două exemple ce ne vin repede în cap sunt apelul celor de la FCSB la TAS pentru titlul de campioană al Viitorului, dar și litigiul Lipova – Sebiș din Cupa României, cu privire la statutul de divizionară a treia a Șoimilor în competiția denumită KO.
Tot de la Cupă izvorăște „speța” Cristian Scutaru. Fundașul utist a fost eliminat în minutul 72 al partidei Afumați – UTA (scor 5-2), din cadrul 16-imilor Cupei României și, considerat suspendat de „oficialii” arădeni, a fost trimis acasă cu avionul, în timp ce restul delegației „roș-albe” a purces spre Suceava. Aici, în cele din urmă, lucrurile au ieșit bine pentru „Bătrâna Doamnă”, care a câștigat după două luni de zile un meci în deplasare, dar întrebarea rămâne: De ce nu a făcut parte Scutaru din lotul echipei sale la Suceava?
Ca să excludem varianta accidentării sau vreunei alegeri de ordin tehnico-tactic vă redăm mai întâi paragraful din avancronica meciului, de pe site-ul oficial al clubului (uta-arad.ro) de sâmbăta trecută în care se spune negru pe alb:

111

 

 
Bun, care a fost raționamentul după care au judecat arădenii situația lui Scutaru din moment ce în Articolul 30, aliniatul 5.2, se spune următoarele:

222

 

 

 
Destul de clar în opinia noastră și totuși ceva sau cineva i-a convins pe arădeni că regulamentul nu li se aplică și lor. Sau, dacă s-ar aplica tuturor, câteva cluburi sunt în mare pericol să piardă la „masa verde” partidele de campionat disputate în weekend. Iată și exemplele de jucători eliminați în Cupă și pe teren câteva zile mai târziu în campionat:
Robert Ambrosie (Știința Miroslava) a luat două „galbene” și „roșu” în Universitatea Cluj – Știința Miroslava (2-1) și a fost titular în Știința Miroslava – Pandurii Târgu Jiu 1-1.
Raul Costin (FC Argeș) a luat roșu direct în FC Argeș – CSM Poli Iași (1-2) și a fost titular în FC Argeș – Hermannstadt (0-0)
Paul Cristian (Sănătatea Cluj) a luat două „galbene” și „roșu” în Sănătatea Cluj – FCSB (1-6) și a fost titular în Sănătatea Cluj – FC Avrig (2-2)
Cristian Danci și Marius Constantin (Gaz Metan Mediaș)  au luat fiecare câte două „galbene” și „roșii” în Metaloglobus – Gaz Metan (1-2) și ambii au fost titulari în Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj (0-0)
Ștefan Vasile (CS Afumați) a luat două „galbene” și „roșu” în Afumați – UTA (5-2) și a evoluat în ASA Târgu Mureș – CS Afumați (0-1)
Mai intervine o discuție și anume aceea că fotbaliștii echipelor care au fost eliminate din Cupă nu ar fi avut drept de joc în campionat, căci nu mai pot să-și ispășească etapa de suspendare în competiția în care au luat cartonașe roșii. Dacă ne luăm după acest raționament, atunci cel puțin Miroslava, FC Argeș și Sănătatea Cluj ar trebui să piardă la „masa verde” partidele cu Pandurii, Hermannstadt și Avrig. Dar, dacă acest lucru nu se va întâmpla, se confirmă faptul că UTA e mai catolică decât Papa și…ROAF-ul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.