Utiștii merg în fața scenei. „Artiști!”

0
278

gradinariu-sebisÎntre pregătiri pentru completarea bugetului, transferuri, cantonament și meciuri amicale, utiștii au în plan să dezvolte și mai puternic relația cu Aradul. Codru Grădinariu a anunțat, ieri, că echipa roș-albă a  început colaborarea cu Filarmonica de Stat Arad și, în scurt timp, dorește să facă același lucru și cu Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.
„Toți am fost la meciurile echipelor mari din lume și aveam sentimentul că mergeam la un spectacol. Așa și e, iar fotbaliștii noștri sunt și ei niște artiști în ceea ce fac. Sunt convins că interesul spre latura culturală există, la fel cum există și cel al muzicienilor și actorilor față de noi. Cred că e o colaborare firească, din punctul meu de vedere. Mă bucură că o realizăm și sunt convins că tinerii noștri vor fi influențați în mod pozitiv de experiențe de genul”, a punctat team-managerul utist.
De-a lungul istoriei, UTA și instituțiile de cultură din oraș au fost strâns legate, începând cu simpatiile reciproce și prieteniile legate între fotbaliști, actori sau muzicieni. Doar două instantanee: în anul 1969, echipei i-a fost dedicată „Uvertura Sportivă UTA”, lucrarea compozitorului și dirijorului Nicolae Brânzeu, iar actorul Doru Nica a fost atâția ani crainicul arenei pe care a construit-o Francisc Neuman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.